Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

10 χρόνια φυλακή στον αγρινιώτη δημόσιο υπάλληλο για τη χασισοφυτεία στο Παναιτώλιο

filaki
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο Αγρίνιο κάθισαν οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι που ενεπλάκησαν σε υπόθεση ναρκωτικών μετά από εντοπισμό χασισοφυτείας στο Παναιτώλιο αλλά και δύο δενδρυλλίων σε κτήμα στο Γιαννούζι.
Η ιστορία , που είδε το φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2017, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στο Αγρίνιο καθώς ο βασικός 51 χρονος εμπλεκόμενος ήταν άτομο υπεράνω κάθε υποψίας όπως και ο έτερος συνομήλικος του.
Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται την 27η Μαρτίου 2018 ωστόσο η δίκη (σε πρώτο βαθμό)ολοκληρώθηκε την Μ. Πέμπτη, 5 Απριλίου. Το αδίκημα που αντιμετώπιζαν οι δύο άνδρες ήταν για «καλλιέργεια φυτών του γένους της κάνναβης κατά μονάς και από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ».
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 51χρονο ,στο κτήμα του οποίου εντοπίστηκε η χασισοφυτεία, είναι 10 χρόνια κάθειρξη με τον άνδρα να οδηγείται στο σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου. Ο έτερος εμπλεκόμενος απηλλάγη, παμψηφεί, των κατηγοριών.
Αναφορικά με την υπόθεση , θυμίζουμε πως οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αγρόκτημα του ενός 51χρονου στο Παναιτώλιο 42 δενδρύλλια κάνναβης κρυμμένα ανάμεσα σε δυο θερμοκήπια.
Στη συνέχεια σε επίσης περιφραγμένο αγρόκτημα του άλλου 51χρονου, στο Γιαννούζι , βρέθηκαν μέσα σε θερμοκήπιο δυο ακόμα δενδρύλλια κάνναβης. Τα δενδρύλλια που εκριζώθηκαν ήταν σε πλήρη ανάπτυξη ενώ το ύψος τους κυμαινόταν από ενάμισι έως και τρία μέτρα περίπου.
O βασικός κατηγορούμενος μετά την απολογία του είχε κριθεί προφυλακιστέος ενώ πλέον θα εκτίσει την πινή κάθειρξης ελπίζοντας στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Στην υπηρεσία του έχει τεθεί σε δυνητική αργία και φυσικά δεν μισθοδοτείται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.