Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

175.087,93 € για υπερσυμβατικές εργασίες στο νέο κλειστό καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ξηρομέρου

175.087,93 € για υπερσυμβατικές εργασίες στο νέο κλειστό καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ξηρομέρου
ypervasi kostoys kleistoy astakoy 2782017Το ποσό των 175.087,93 €, επιπροσθέτως των χρημάτων που προβλέπει η σχετική σύμβαση, καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ξηρομέρου στον ανάδοχο του έργου του νέου κλειστού του Αστακού. Το θέμα συζητείται πρώτο στη σειρά, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη 31 Αυγούστου.
Tο θέμα έχει ως εξής: Ο ανάδοχος του έργου ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε στο νέο κλειστό του Αστακού, εργασίες που δεν περιλαμβάνονται στη υπογραφείσα σχετική σύμβαση για το έργο (υπερσυμβατικές εργασίες) και μάλιστα έχει συντάξει σχετικό πίνακα με περιγραφή και κοστολόγηση αυτών.
Προσέφυγε λοιπόν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, διεκδικώντας την πληρωμή του γι αυτές τις υπερσυμβατικές εργασίες και μάλιστα δικαιώθηκε με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής για το παραπάνω αναφερόμενο ποσό, μιας και ο ίδιος ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετικό του έγγραφο, βεβαιώνει την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπερσυμβατικών εργασιών (αναγνώσατε με πολύ προσοχή αυτό το έγγραφο, θα καταλάβετε πολλά).
Επίσης ο Δήμος Ξηρομέρου έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από Δικηγόρο, ώστε να μην ασκήσει ανακοπή στην εκδοθείσα διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και να καταβάλλει το ποσό των 178.087,93 € στον ανάδοχο άμεσα, και έτσι να αποφύγει την δικαστική οδό, γλυτώνοντας τα δικαστικά έξοδα που θα προκύψουν και την δικαστική δαπάνη των 1.750 €, από την οποία ο ανάδοχος παραιτείται, με σχετική του υπεύθυνη δήλωση, αρκεί να εξοφληθεί άμεσα.
Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ,

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.