Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

203 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ στον δήμο Μεσολογγίου

203 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ στον δήμο Μεσολογγίου

paidikos_stathmos-620x320

Αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για ένταξη των παιδιών σε Βρεφονηπιακούς -Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Η Κοινωνία Μπροστά».

Αναλυτικα:

Στις 24-8-2016 ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Εκτός μένουν 36.769 παιδιά σε σύνολο 121.569 αιτήσεων. Παρότι το πρόγραμμα ως προς τη χρηματοδότηση αυξήθηκε από 176 εκατ. ευρώ στα 193.025.945 ευρώ, λόγω αυξημένων αιτήσεων και εισοδηματικών κριτηρίων – ως προς τη μοριοδότηση – χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός, όπως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξ αρχής είχε επισημανθεί.

Στο Δήμο Μεσολογγίου, στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, μένουν εκτός 83 παιδιά και στο ΚΔΑΠ 120 από το σύνολο των υποβληθεισών αιτήσεων.

Η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να αυξήσουν το κονδύλι στα 250 εκατ. ευρώ ώστε να διασφαλισθεί ο μη αποκλεισμός κανενός δυνητικά ωφελούμενου, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας των νέων δομών που ιδρύθηκαν.

Τέλος θεωρούμε ότι μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις σε επίπεδο συναρμόδιων Υπουργείων η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και το Πνευματικό Κέντρο, με αντίστοιχες αποφάσεις τους, πρέπει να δεχθούν ΟΛΕΣ τις υποβληθείσες αιτήσεις, ούτως ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το σύνολο των δομών του Δήμου.       

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.