Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

7ο κρούσμα σε άτομο που σχετίζεται με το γηροκομείο Αγρινίου

7ο κρούσμα σε άτομο που σχετίζεται με το γηροκομείο Αγρινίου

Ένα ακόμη κρούσμα, το 7ο, εντοπίστηκε σε άτομο που σχετίζεται με το Γηροκομείο Αγρινίου  (που λειτουργεί από τη Χριστιανική Ένωση).

Πρόκειται για εργαζόμενη η οποία αρχικά στο rapid τεστ υπήρξε αρνητική αλλα θετική στο μοριακό που ακολούθησε. Η εν λόγω κυρία απουσίαζε σε άδεια και δεν επέστρεψε στο χώρο και ως εκ τούτου δεν προκαλεί ανησυχία η περίπτωση της.

Θυμίζουμε πως τα κρούσματα στο ίδρυμα αφορούν τέσσερις εργαζόμενες (η μία εθελοντική), ένα στέλεχος του γηροκομείου και δύο τρόφιμους.

Την ανησυχία επέτεινε το Σάββατο η είδηση του θανάτου  μιας ηλικιωμένης, 80 ετών, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Υπήρξε η άτυχη γυναίκα θετική στον κορωνοϊό αλλά η αιτία θανάτου της ήταν βαριάς μορφής σήψη.

Η επόμενη ημέρα στο Γηροκομείο ωστόσο βρίσκει τη διοίκηση σε εγρήγορση και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε ισχύ. Η έτερη ηλικιωμένη που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο επέστρεψε στο γηροκομείο και φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από αυτούς που ετοιμάστηκαν το περασμένο διάστημα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Εξάλλου έχει περιοριστεί απολύτως η επικοινωνία μεταξύ των φιλοξενούμενων  ενώ αύριο όλοι, προσωπικό και ηλικιωμένοι, θα υποβληθούν σε νέα τεστ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.