Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αδειάζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί από τις κατασχέσεις

Αδειάζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί από τις κατασχέσεις
misthos_katavoli_trapeza_gkise_evro_xrima_kerma_aftodioikisi-620x320Ο εισπρακτικός μηχανισμός πατάει γκάζι και τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια που φεύγουν καθημερινά από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 5.000.
«Τρέχουν» και οι φορολογικοί έλεγχοι, ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, αφού τα έσοδα που εισπράττονται δεν αγγίζουν το 10% αυτών που βεβαιώνονται και το 40% των φόρων και προστίμων που βεβαιώνονται σε φορολογουμένους μεγάλου πλούτου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής, ο εισπρακτικός μηχανισμός ετοιμάζεται να πατήσει κι άλλο γκάζι στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης προκειμένου να μη διαταραχθούν οι στόχοι εισπραξιμότητας σε μια χρονιά όπου κρίνονται πολύ περισσότερα από την κάλυψη των στόχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν αξία, αφού δείχνουν εντατικοποίηση των κατασχέσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους και νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο, την ώρα που λίγες μέρες νωρίτερα τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού είχαν αναδείξει τα πρώτα σύννεφα με σαφή συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Στο τέλος Μαρτίου, τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανήλθαν σε 3,277 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 2,277 δισ. ευρώ αφορούν μόνο απλήρωτους φόρους, χρήματα τα οποία η ΑΑΔΕ επιχειρεί να εισπράξει με όποιον τρόπο μπορεί.

Στο ίδιο διάστημα, 889.455 φορολογούμενοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κυρίως κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, δεδομένου ότι οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων για οφειλές άνω των 400.000 ευρώ άρχισαν να διενεργούνται και πάλι (έπειτα από μακρό διάστημα αποχής των συμβολαιογράφων) μόλις την περασμένη Τετάρτη.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.