Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

“Άδικη εγκύκλιος για την ένταξη και την πρόσληψη αναπληρωτών –ωρομίσθιων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης”

ypourgeio-paideias Άδικη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την ένταξη και τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών –ωρομίσθιων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης σχολικού έτους 2018-2019 .

stavros-lainasΓράφει  ο Σταύρος Λαϊνάς*

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αρ.Πρωτ.56263/Ε1 στις 5-4-2018  και την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1283 Βǃ στις 11-04-2018 στη σελίδα 17 από 29 που αφορά τα κοινωνικά κριτήρια και την αναπηρία , αναφέρεται ότι μοριοδοτούνται και γίνονται δεκτά αποδεικτικά για τέσσερις (4) παθήσεις, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία , δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ αποκλείονται όλες οι άλλες σοβαρές χρόνιες ασθένειες .

Είναι επομένως άδικο  να προσβάλλεται και να νοσεί  ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός από κάποια σοβαρή ασθένεια που δεν περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο , αποκλείοντάς τον από την  ειδική  κατηγορία μαζί με τους πολύτεκνους και τις τέσσερις προαναφερθέντες ασθένειες , εφόσον ο ίδιος διαθέτει πιστοποιητικό αναπηρίας 67 % και  άνω  από ΚΕ.Π.Α  σε ισχύ. Αξίζει να αναφερθεί  για να υπογραμμιστεί  η ανισότητα ,ότι στην αντίστοιχη εγκύκλιο με Αρ .Πρωτ. 56262 /Ε1 που αφορά τους αναπληρωτές ειδικής εκπαίδευσης  γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά αναπηρίας εκπαιδευτικών με 67% και άνω ανεξαρτήτως ασθένειας.

Με ποιά κριτήρια και με ποιό σκεπτικό εκδόθηκε η εγκύκλιος που διαχωρίζει τους ασθενείς, αγνοώντας νοσούντες προσωρινούς εκπαιδευτικούς;

*ΒΙΟΛΟΓΟΣ –ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ  ΜΗΤΡΩΟΥ  ΣΤΕΛΕΧΩΝ
ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.