Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Αγανακτισμένοι και οι οδοντίατροι του Αγρινίου για την καθυστέρηση ένταξής τους στον εμβολιασμό

Αγανακτισμένοι και οι οδοντίατροι του Αγρινίου για την καθυστέρηση ένταξής τους στον εμβολιασμό

Την αγανάκτηση και των οδοντιάτρων προκαλεί η καθυστέρηση ένταξής τους στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού παρά τις εξαγγελίες για την προτεραιότητά τους.

Αιχμηρή ανακοίνωση εξάλλου εξέδωσε χθες η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία που έστειλε σχετική επιστολή στους αρμοδίους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ,αντιστοίχως έπραξε και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια τους σε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Β.Κικίλια και στο Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους.

Εκφράζει ο Σύλλογος «έκπληξη και απογοήτευση ο οδοντιατρικός κόσμος για την υπαναχώρηση του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά τον εμβολιασμό των ελευθεροεπαγγελματιών οδοντιάτρων έναντι του covid-19″.

«Για άλλη μια φορά ο κλάδος μας αντιμετωπίζεται ως παρίας, στον χώρο της Υγείας, παρόλο που από την αρχή της πανδημίας «βάλαμε πλάτη», χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία με κίνδυνο για την υγεία την δική μας αλλά και των ασθενών μας», αναφέρουν οι οδοντίατροι του Αγρινίου που σημειώνουν πως είναι οι πιο εκτεθειμένοι στον κορωνοιό και για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να εμβολιαστούν από τους πρώτους.

«Μαθαίνουμε ότι η προτεραιοποίηση των ιδιωτών οδοντιάτρων παραπέμπεται στις καλένδες. Δεν ζητάμε προνομιακή αντιμετώπιση, απλά διεκδικούμε το αυτονόητο. Και όπωσδήποτε δεν είμαστε εμείς που διαχωρίζουμε δημοσίους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες ούτε γιατρούς και οδοντιάτρους», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. .

Ζητούν οι οδοντίατροι να αποκαταστσθεί η αδικία  και να επιταχυνθεί η διαδικασία σε συνεργασία με τους κατά τόπους Συλλόγους και τα Νοσοκομεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.