Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου: παράπονα για τη “μεταφορά” μιας βελανιδιάς

Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου: παράπονα για τη “μεταφορά” μιας βελανιδιάς

H μεταφορά λίγων εκατοστών μιας βελανιδιάς προκάλεσε αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου. Διαβάστε επιστολή που εστάλη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

Σένα κόσμο που τα δένδρα (κατά τον αρμόδιο του δήμου) φύονται “παράνομα” σε χώρους πρασίνου αποφάσισε ο Δήμος Αγρινίου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του να τα συνετίσει… Έτσι η μεγάλη βελανίδια που ήταν στη στρογγυλή νησίδα απέναντι στην ταβέρνα του Καπελλη στην Ερυθραία ,τα τελευταία οκτώ χρόνια ,ξεριζώθηκε απ τη θέση της και θα μεταφυτευτεί 16 ολόκληρους πόντους πιο πέρα.
Ο λόγος: θα εμπόδιζε το τσιμεντένιο κιβωτιδιο που θα «φυτέψουν» ένα κομμένο (πεθαμένο) δέντρο, το οποίο νόμιμα ήταν στο φυσικό του περιβάλλον και βιαίως απομακρύνθηκε ώστε να αποτελέσει στολίδι της περιοχής για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Έτσι δεν θα αγχώνονται και οι συμπαθείς κατά τα άλλα φίλοι ταξιτζήδες ότι θα πέσει πάνω τους (16 εκατοστά είναι λογαριασμός). Αυτή ήταν η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου στα παράπονα των δημοτών του Αγίου Κωνσταντίνου.
Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τον εμπνευστή του «κεντρικού σχεδιασμού» που απαιτεί τον ξεριζωμό ζωντανών περήφανων δένδρων που με κόπο μέλη της τοπικής κοινωνίας φροντίζουν για χρόνια και αντικατάσταση τους από νεκρωμένα κουφάρια άλλων,πρώην πια περήφανων,δέντρων που καλούνται να εξυπηρετήσουν τους επικοινωνιακούς και μόνο σκοπούς της προεκλογικής περιόδου του δημάρχου,
«εν αγνοία»;… ακόμα και των τοπικών τους δημοτικών συμβούλων όπως προσπάθησαν να μας πείσουν.
Χαιρετίζουμε την καινούρια περιβαλλοντική πολιτική της δημοτικής αρχής και ευχόμαστε σε πείσμα όσων σκέφτηκαν την έξωση της βελανιδιάς να ριζώσει δεκαέξι πόντους πιο πέρα στην καινούρια της θέση

Για την επιτροπή κατοίκων Αγίου Κωνσταντίνου
Μυλωνά Γεωργία

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.