Πέμπτη, Μάιος 23, 2019

«Αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες»: 5 εκφράσεις των 90s που ακούγονταν σε κάθε σχολείο

Αν πήγαινες δημοτικό τη δεκαετία του 1990, απλά δε γίνεται να μην έχεις πει τις περισσότερες από αυτές.  5 χαρακτηριστικές, χαρακτηριστικότατες εκφράσεις έβγαιναν από το στόμα όλων των παιδιών του σχολείου- 5 εκφράσεις που, μεταξύ μας, δεν έβγαζαν και τόσο πολύ νόημα. Τις θυμάστε;

«Σκασίλα μου μεγάλη και 10 παπαγάλοι, σκασίλα μου μικρή και 10 ποντικοί!»

Ουδείς έχει καταλάβει μέχρι σήμερα για ποιο λόγο οι παπαγάλοι συμβολίζουν τη μεγάλη σκασίλα, τη στιγμή που οι ποντικοί αντιστοιχούν στη μικρή. Τουλάχιστον τηρούνται οι ισορροπίες κι έχουμε 10 από κάθε πλευρά. Κάτι είναι κι αυτό.

«Είσαι και φαίνεσαι και μια χοντρή παντρεύεσαι και την ερωτεύεσαι!»

Απάντηση- μαχαιριά σε κάθε αλητήριο που ήθελε να μας την πει, μόνο που εμείς δε μασούσαμε από αυτά: και του φορτώσαμε μια χοντρή και τον παντρέψαμε μαζί της και, π’ ανάθεμά τον, την ερωτεύτηκε. Δεν τον χάλασε…

«Αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες!»

Ο…ποιητής που το έβγαλε πρέπει να είχε μεγάλη έμπνευση. Συνήθως συνοδευόταν από αυτό το εκνευριστικό «νια, νια, νια» πάντα με τσιριχτή φωνή!

«Όποιος λέει ψέματα πέφτει μεσ’ τα αίματα κι όποιος λέει αλήθεια έχει το Θεό βοήθεια!»

Πασιφανής η επιρροή της φονταμενταλίστριας γιαγιάς εδώ, η οποία προτιμούσε να μας δώσει κάνα χεράκι ξύλο και να γίνουμε μεσ’ τα αίματα, προκειμένου να έχουμε το Θεό βοήθεια. Αλήθεια.

«Αγάπη μου λατρεία μου, καμένη μπαταρία μου σε βλέπω στο όνειρο μου και ξύνω τον πωπό μου!»

Ατάκα- εθισμός με ποικίλες χρήσεις: είτε το λέγαμε κοροϊδευτικά στην Ελενίτσα που και καλά δε μας άρεσε (αλλά που όταν γυρνούσαμε σπίτι διαβάζαμε το λεύκωμά της) είτε πειράζαμε τους BFF μας- τους οποίους δεν τους έχουμε δει ούτε μισή φορά έκτοτε- είτε απλά μας είχε κολλήσει και το τραγουδούσαμε σε κάθε διάλειμμα μέχρι να σπάσουμε επιτυχώς τα νεύρα όλου του πλανήτη.

Μαντέψτε: τα καταφέρναμε.

/belikeyou.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.