Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Aγρίνιο: Aπεργιακό κάλεσμα από την Ένωση Οικοδόμων

pame-agrinio (2)Το Δ.Σ. του σωματείου της « ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ»  καλεί τους συναδέλφους  οικοδόμους  και εργαζόμενους στις κατασκευές να πάρουν μέρος  στην Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη  2018 και στην απεργιακή συγκέντρωση  του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  ώρα 10 :00 π.μ.  στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

Απαντάμε αγωνιστικά  στην αντεργατική – αντιλαϊκή  επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – μεγαλοεργοδοσίας  που μας οδηγούν καθημερινά  όλο και περισσότερο  στη φτώχεια , την ανεργία , την ανέχεια.

Οι «καλύτερες μέρες»  και η «ανάπτυξη» που εξαγγέλλει  η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά τη λήξη  των μνημονίων  αυτούς που θα  ωφελήσουν θα είναι τα μονοπώλια  και η μεγαλοεργοδοσία και όχι  η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Αυτή την  αντιλαϊκή  πολιτική στηρίζει    και η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. αφού αυτό  που την ενδιαφέρει  είναι πως θα εξυπηρετήσει  καλύτερα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων  ενάντια στους εργαζόμενους.  Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τον κυβερνητικό  και εργοδοτικό  συνδικαλισμό.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  :

  • Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας για αυξήσεις στα μεροκάματα , υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , αναγνώριση  και διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων».
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων.
  • Επαναφορά υποχρεωτικότητας των Σ.Σ.Ε. , κατώτερος μισθός  για όλους 751 €.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των αντιλαϊκών φόρων  και χαρατσιών . Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.
  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς .
  • Προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία  και σχολεία  με μόνιμο  και πλήρους απασχόλησης προσωπικό.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση  ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ

ώρα 10:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.