Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Αγρίνιο: Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο εργαζόμενοι εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ

ergazomenoi-toxoti (3)


Στην Επιθεώρηση Εργασίας βρέθηκαν σήμερα (Τετάρτη 17 Απριλίου) το πρωί 28 εργαζόμενοι της εταιρείας «Τοξότης ΑΤΕ» η οποία αναλαμβάνει εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Αγρινίου.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας (συμφερόντων Καλογρίτσα) κατήγγειλαν τη μη καταβολή οφειλών της προς αυτούς για εύλογο χρονικό διάστημα. Άλλοι είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο και άλλοι από τον Νοέμβριο του 2017.Αντίστοιχη βέβαια είναι η εικόνα και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.
Εφόσον καταγγελθεί το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας, η υπηρεσία μπορεί να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εταιρίας και να της επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ακολουθήσει δικαστικός αγώνας από πλευράς τους και να δικαιωθούν στις δικαστικές αίθουσες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από τη συγκέντρωση στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, οι εργαζόμενοι μετέβησαν στο ΙΚΑ για να καταγγείλουν τη μη καταχώρηση όλων των ενσήμων τους εντός του 2018.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.