Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αγρίνιο: η απρόσμενη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ικαρίας στο ικαριώτικο γλέντι

Αγρίνιο: η απρόσμενη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ικαρίας στο ικαριώτικο γλέντι

1Σε εξέλιξη είναι σε κέντρο του Αγρινίου το ικαριώτικο γλέντι που οργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, παραμονή του Αγίου Χριστοφόρου.
Όπως ήταν αναμενόμενο προσέλκυσε πλήθος κόσμου που αγαπούν την αυθεντική παραδοσιακή μουσική ωστόσο τη βραδιά σημάδεψε μια ξεχωριστή αν και απροσδόκητη παρουσία, αυτή του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιου.
Ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος , με αφορμή την παρουσία του στην πόλη για τον εορτασμό του Πολιούχου,  έτυχε να βρίσκεται σε όμορο χώρο του γλεντιού καθώς δειπνούσε με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά και άλλους προσκεκλημένους του όταν ενημερώθηκε πως σε απόσταση λίγων μέτρων εξελίσσονταν το ικαριώτικο γλέντι.
Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία ο κ.Ευσέβιος και επισκέφθηκε το χώρο του γλεντιού εκπλήσσοντας ευχάριστα τους παρευρισκόμενους. Έλαβε το λόγο , είπε λίγα λόγια συγκινητικά, ευλόγησε το “Καριώτικο γλέντι”, όπως το αποκάλεσε, και εξέφρασε τη χαρά του που η μουσική του τόπου που ποιμένει ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και ενώνει τους ανθρώπους. Έδωσε και την παραγγελιά του και αποχώρησε…

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.