Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Αγρίνιο: Δυσαρέσκεια στον εμπορικό κόσμο για τα νέα μέτρα

Αγρίνιο: Δυσαρέσκεια στον εμπορικό κόσμο για τα νέα μέτρα

«Αδύνατος ο έλεγχος των καταναλωτών, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου αναταγωνισμού, ενισχύεται μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα»

Aντιδράσεις προκαλούν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό με περαιτέρω περιορισμούς για τους ανεμβολιάστους.

Δυσαρέσκεια καταγράφεται στο λιανεμπόριο με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου να αναφέρει πως «η υποχρέωση για τους ελέγχους των καταναλωτών είναι πρακτικά αδύνατη να γίνεται από τους συναδέλφους και το μόνο που θα προκαλέσει στην αγορά θα είναι η σύγχυση και μείωση της αγοραστικής κίνησης».

Εκφράζεται εξάλλου  οργή και αγανάκτηση για τον διαχωρισμό των καταστημάτων της αγοράς από τον κλάδο των τροφίμων «δημιουργώντας πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς».

«Η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις», συμπεραίνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Η ανακοίνωση:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Στις τελευταίες ανακοινώσεις των νέων μέτρων από την κυβέρνηση για τον έλεγχο της διάδοσης της πανδημίας δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι και περιορισμοί στα εμπορικά καταστήματα, με την είσοδο στους ανεμβολίαστους πολίτες να γίνεται υποχρεωτικά μόνο με rapid test.

Η υποχρέωση για τους ελέγχους των καταναλωτών είναι πρακτικά αδύνατη να γίνεται από τους συναδέλφους και το μόνο που θα προκαλέσει στην αγορά θα είναι η σύγχυση και μείωση της αγοραστικής κίνησης.

Στο διάστημα των είκοσι και πλέον μηνών που διαρκεί μέχρι και σήμερα η πανδημία οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθιστώντας το λιανικό εμπόριο ασφαλή προορισμό γεγονός που έχει αναγνωριστεί από όλους.

Προκαλεί επίσης οργή και αγανάκτηση στους συναδέλφους για ακόμη μια φορά ο διαχωρισμός των καταστημάτων της αγοράς από τον κλάδο των τροφίμων, δημιουργώντας πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς.

Γιατί να μην εφαρμόζονται και στον κλάδο των τροφίμων οι έλεγχοι, εκεί όπου η προσέλευση είναι μεγάλη;

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους η κυβέρνηση αντί για μέτρα στήριξης λαμβάνει μέτρα εξόντωσής τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ που αφορούν την αγορά ,γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις .

 

                                                                                                                      ΤΟ Δ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΥΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΑΣΧΕΤΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΥΠΑ;ΕΛΑ ΚΑΤΣΕ ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ;

 2. ΔΕΞΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ

  ΑΧΡΗΣΤΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 3. Δικαστης

  Καλά δεξιοι είναι έτσι και αλλιώς οι έμποροι δεν Πειράζει πιτσα

 4. Avonimos

  Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον μας και τον κόσμο σου Άπαντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.