Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Έστειλαν μήνυμα για το “δικαίωμα στην ισότιμη συμμμετοχή και συνύπαρξη”

Εκδήλωση από το 9ο Δημοτικό, το 1ο Ειδικό Δημοτικό και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο

ekdilosi-diaforetikotita-9o-dimotiko-1o-eidiko (3)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου) το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου & το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο τους εκδήλωση ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης των μαθητών, σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας & την ισοτιμία όλων των μελών της κοινωνίας, όπως και την πρακτική ένταξη των μαθητών με αναπηρία & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πρόγραμμα γενικής εκπαίδευσης, μέσω του προγράμματος συμπερίληψης που υλοποιείται στο σχολείο.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Διευθυντές των σχολείων ενώ τον συντονισμό και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής Ιωάννα Καλαντζή και Χρήστος Πατερέκας.
Η συμμετοχή των μαθητών και από τα τρία σχολεία ήταν καθολική, υλοποιώντας από κοινού με το δυναμικό της ΣΤ’ τάξης, δράσεις με οργανωμένα παιχνίδια-αθλοπαιδιές. Σκοπός η ανάδειξη της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην φυσική αγωγή αλλά και γενικότερα στην εκπαίδευση, μέσα από καλές πρακτικές στο πεδίο της ενταξιακής αγωγής.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

 

ekdilosi-diaforetikotita-9o-dimotiko-1o-eidiko (1)

ekdilosi-diaforetikotita-9o-dimotiko-1o-eidiko (2)

ekdilosi-diaforetikotita-9o-dimotiko-1o-eidiko (4)

ekdilosi-diaforetikotita-9o-dimotiko-1o-eidiko (5)

ekdilosi-diaforetikotita-9o-dimotiko-1o-eidiko (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.