Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Αγρίνιο: Γέμισε ο «Άνεσις» για την ημερίδα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

imerida-asfalis-ploigisi-anesis (1)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στον δημοτικό κινηματογράφο «Άνεσις» πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η ημερίδα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Την ημερίδα διοργάνωσαν, η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Η φαντασία» της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου.

550 μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού και 40 περίπου συνοδοί εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εισήγηση του Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Α/Υ κ. Βασίλειου Παπακώστα. Ο κύριος Παπακώστας αντικατέστησε τον Ταξίαρχο κ. Παπαπροδρόμου, ο οποίος την τελευταία στιγμή λόγω εκτάκτων ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί.

Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν δύο φυλλάδια με μέριμνα του Κ.Δ.Α.Π «Η Φαντασία». Στο ένα υπήρχαν προτάσεις προς τους γονείς και τα παιδιά, για το πώς να απασχολούνται στον ελεύθερό τους χρόνο σε δημιουργικές δράσεις και κατευθύνσεις. Στο δεύτερο υπήρχε μια φιλική σύμβαση μεταξύ του γονέα και του παιδιού, η οποία υπογράφεται από κοινού και συμφωνούνται οι κανόνες ορθής χρήσης του διαδικτύου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, ο Α/Υ κύριος Αποστόλης Καπνιάρης εκ’ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κύριος Χρήστος Κολοβός, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Α/Β κύριος Νικόλαος Κώστας και η κυρία Γεωργία Νικολάου εκ’ μέρους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Η Φαντασία».

Όλοι τους στάθηκαν στην ανάγκη οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μην πέφτουν εύκολα θύματα κατά την χρήση του και να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας κύριος Δημοσθένης Ταμπακέλης.

Στην ημερίδα παρέστησαν ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου Α/Υ κύριος Μιχάλης Ντζιακώστας, ο Διοικητής της Άμεσης Δράσης Αγρινίου Α/Υ κύριος Θεόδωρος Νταλαπέρας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας Α/Β κύριος Βασίλης Φλώρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κύριος Αντώνης Κωστάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κύριος Δημήτρης Τσούνης.

«Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αποδοχή της πρόσκλησης για την διενέργεια της ημερίδας. Την τηλεόραση του Αχελώου η οποία κάλυψε όλη την εκδήλωση και θα την προβάλει στο επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και όσοι δεν κατάφεραν λόγω του περιορισμένου χώρου. Το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου που μετέφερε δωρεάν τους μαθητές που αδυνατούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης με τα πόδια.
Όταν όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι πολύ καλό. Ήδη υπήρξε επικοινωνία για την διενέργεια παρόμοιας εκδήλωσης που να απευθύνεται στους γονείς στο εγγύς μέλλον. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό της κοινωνίας και των παιδιών μας» αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση των διοργανωτών της ημερίδας.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

imerida-asfalis-ploigisi-anesis (2)

imerida-asfalis-ploigisi-anesis (3)

imerida-asfalis-ploigisi-anesis (4)

imerida-asfalis-ploigisi-anesis (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.