Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Αγρίνιο και «Ιόνια σε δεκαπέντε λεπτά»! Εκεί να δεις “αριστεία” για την σημαία…

drepani

Το καινούριο ανέκδοτο στην Ελλάδα είναι η περίφημη «αριστεία». Για να καταλάβετε, οι κρατικιστές και οι αντικρατιστές, οι οποίοι μαζί είναι απείρως περισσότεροι από τους θιασώτες της δυτικού τύπου οικονομίας και κοινωνίας στη χώρα, ήδη κοροϊδεύουν τους δεύτερους φωνάζοντάς τους… «άριστους»! «Πες μας ρε άριστε εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει», ξεκινά ο άλλος να ειρωνευτεί σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο τον φιλελέ «φίλο» του.

Και δεν έχουν ακριβώς άδικο. Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα και η προσωπική πρόοδος, που είναι και τα δύο πυλώνες για την ελευθερία σε περιβάλλον φιλελευθερισμού και δυτικής δημοκρατίας , είναι της πλάκας. Συνήθως όταν ακούς για επιτυχημένο επιχειρηματία περιμένεις κάποιον που κάνει προνομιακές δουλειές με το κράτος. Και όταν ακούς «Παιδεία για αριστεία» ακούς καραγκιοζιλίκια σαν εκείνα που ξέρασαν κάποια ιδιωτικά σχολεία πρόσφατα για τα παιδιά ΑμεΑ που θα υποχρεούνται να δέχονται. Μετά, είναι και η περίπτωση του σημαιοφόρου. Αυτό έλειψε, να νομίζει κανείς ότι οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες της ΣΤ’ Δημοτικού είναι οι άριστοι των σχολείων. Όχι, οι άριστοι θα βγουν μετά από μια πολυέξοδη και χρονοβόρα διαδικασία φροντιστηριακής «δωρεάν και δημόσιας» Παιδείας, για να πάνε μετά σε κάποιο Πανεπιστήμιο αυστηρά «δημόσιο» που σκοπό έχει να φάει χρήματα απλά όχι άμεσα, ώστε να υπάρξει το μίασμα των ιδιωτικών ιδρυμάτων.

Προσωπικά εμπιστεύομαι την κρίση του γιου μου που θα πάει έκτη δημοτικού φέτος: «τι κατάλαβες γιέ  μου από αυτό το θέμα με την κλήρωση για την σημαία», τον ρώτησα. «Ότι η σημαία δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό ώστε να σκοτωθούμε στο διάβασμα για λογαριασμό της του χρόνου», μου απάντησε! Άψογα.

Νομίζω ότι το ζουμί είναι αυτό. Μπορεί στα μυαλά κάποιων η σημαία με κλήρωση να είναι ένα εργαλείο ισότητας, ένα ιδεολογικό απωθημένο. Κάτι σαν τον-σωστό-αγώνα να κρατούν την σημαία και παιδιά που δεν είναι γηγενή αλλά νιώθουν ελληνάκια. Για τον νομοθέτη όμως, και ειδικά τον Γαβρόγλου/ νομοθέτη, το μυστικό είναι άλλο: να μην έχει η σημαία τον χαρακτήρα επάθλου. Να μην είναι το πανί αυτό τόσο σημαντικό. Τι να κάνουμε, τα έχει πει αυτά πολλά χρόνια πριν ο ηθοποιός Διαμαντόπουλος και εκατομμύρια Έλληνες δάκρυσαν μπροστά στην οθόνη τους.

Σοβαρά τώρα, ποιά αριστεία; Όλοι οι λαοί του κόσμου στη παραλία αυτές τις μέρες διαβάζουν βιβλία. Εμείς είμαστε στο ίνσταγκραμ και βλέπουμε πάρτι με Ρέμο. Προ ημερών το agrinionews.gr ανέβασε στο facebook ένα θέμα με την διαδρομή από το Αντίρριο μέχρι την Άρτα σε 15 λεπτά. Έγινε της εκδιδόμενης το κιγκλίδωμα από κάτω από σχόλια του τύπου «δεν ντρέπεστε;», «σκορπάτε ψευδείς ειδήσεις», « με τι το κάνατε, με F16;», «το έκανα και είναι μια ώρα και ένα τέταρτο», και άλλα παρανοϊκά!

Ο κόσμος είχε νομίσει πως λέγαμε ότι η απόσταση διανύεται σε 15 λεπτά ενώ απλά παρουσιάζαμε εικόνες με «συμπυκνωμένο» χρόνο σε βίντεο 15 λεπτών! Το 90% δεν διάβασε το θέμα! Το 90% δεν διαβάζει καν τον τίτλο ολόκληρο παρά μόνο ότι είναι κοντά στην φωτογραφία ή το βίντεο!

Δεν ξέρουμε να διαβάζουμε. Ποιά σημαία και ποιά αριστεία; Είμαστε οι πρωταθλητές της μούφας, του hoax , του ψεκάσματος και των «αγώνων»!

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.