Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Αγρίνιο: «Κέντρο Πρόληψης και Εικαστικής Παρέμβασης» από τον «Οδυσσέα»

Αγρίνιο: «Κέντρο Πρόληψης και Εικαστικής Παρέμβασης» από τον «Οδυσσέα»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικης Υγείας ΠΕ Αιτωλοακαρνανιας «Οδυσσέας» κοινοποιεί τη δημιουργία της νέας του δομής: «Κέντρο Πρόληψης  & Εικαστικής Παρέμβασης»

Έναν νέο νεοκλασικό χώρο που θα φιλοξενεί:

  • Ομάδες εικαστικές
  • Ομάδες ψυχοδράμματος
  • Εκθέσεις τέχνης
  • Παρουσιάσεις  βιβλίων & έργων τέχνης
  • Μουσικά δρώμενα
  • Προβολές ταινιών για παιδιά & ενήλικες για όλη την τοπική κοινότητα

Η νέα δομή θα ανοίξει τις πόρτες της για την κοινότητα με την έναρξη του νέου έτους.

Στις δυνατότητες της νέας δομής αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου,Γιώργος Παπαναστασίου: «Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» καταγράφει μια πορεία με  σπουδαίο έργο στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας και πρόληψης από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Η συνέχεια της επιτυχημένης διαδρομής εμπλουτίζεται  με τη δημιουργία  μιας ακόμη νέας δομής. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί, όχι μόνο διατηρήσαμε τις βασικές υποδομές,  αλλά  προχωρήσαμε στην απόφαση για το Πολυδύναμο Κέντρο & την Κινητή Μονάδα, που βρίσκονται σε φάση άμεσης υλοποίησης και τώρα δημιουργούμε το Κέντρο Πρόληψης & Εικαστικής Παρέμβασης που αναμένεται να υποδεχθεί ακόμη περισσότερες ομάδες πληθυσμού.   Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας  και παρεμβαίνουμε δημιουργικά”

Η Dr Αθανασία Δημητρίου,  Επιστημονικά & Διοικητικά Υπεύθυνη του Κ.Π. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», αναφέρθηκε στις δράσεις της νέας δομής: «Η ιδέα αυτή γεννήθηκε σε μια φάση μετάβασης του Φορέα μας από την πρόληψη στη θεραπεία. Νιώσαμε ότι η κοινότητα χρειάζεται έναν άμεσο ‘ευήλιο’ χώρο για να συναντά και να δουλεύει τις ανάγκες της. Της τον δίνουμε, με μεγάλη μας χαρά… Με εικαστικά εργαλεία, με δραματοποίηση, με θεατρικό παιχνίδι, με δρώμενα θα υποδεχόμαστε τα μέλη της κοινότητάς μας.

Θα’ θελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που μας το ζητήσατε,  το Διοικητικό μας Συμβούλιο και δη τον Πρόεδρό μας, το Δήμαρχο Αγρινίου που μας στήριξε και μας ενθάρρυνε να το κάνουμε..».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.