Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο: Λύγισαν και οι καρότσες από τον πολύ σανό!

Αγρίνιο: Λύγισαν και οι καρότσες από τον πολύ σανό!

sano2Η εικόνα που βλέπετε δεν είναι αρχείο, δεν είναι μοντάζ, δεν είναι κάποιο τέχνασμα που κάνουν οι αδίστακτοι φωτορεπόρτερ μας. Είναι μια απλή καθημερινή εικόνα από το σημερινό πρωινό, στα ημιαστικά/ημιαγροτικά μέρη μας, εκεί λίγο πριν τον κόμβο που τον λέγαμε παλιά “Αλιμέντα” τώρα “Σπρίντερ”.
Είναι όπως έρχεσαι από Αερογέφυρα ή από το νεκροταφείο ή από το.. νέο κλειστό του μπάσκετ που χτιζόταν εδώ και μια δεκαπενταετία ή από το Γιανούζι. Δεν έχει μεγάλη σημασία, αλλά αν έπρεπε να κάνουμε μαντεψιά θα λέγαμε ότι μάλλον από Γιανούζι έρχεται ο φρέσκος σανός, από μια περιοχή που είναι από τις πιο “αγροτικές” του Αγρινίου.
Όπως βλέπετε το αγροτικό όχι απλά είναι υπερφορτωμένο- και μάλιστα στραβά- αλλά έχει σχεδόν γείρει! Με ένα δεμάτι σανό ακόμα στην δεξιά πλευρά του, άνετα θα μπορούσε να μπει στον κυκλικό κόμβο στις δύο πλαϊνές ρόδες σαν το αμάξι των “Ντιούκς” ή τον περίφημο “Κιτ” του Ιππότη της Ασφάλτου! Τι όμορφες, βουκολικές, στιγμές βλέπουμε όμως καμιά φορά στην μαρτυρική μας πόλη…Ίσως εκεί να έγκειται και η διαφορετικότητά μας ή και η ποιότητα ζωής που οι μεγαλουπόλεις και οι ξενιτεμένοι Αγρινιώτες τόσο πολύ ζηλεύουν…
Σε κάθε περίπτωση η επικινδυνότητα αυτής της μεταφοράς είναι ένα αστυνομικό ζήτημα. Εμείς δεν έχουμε παρά να μείνουμε έκθαμβοι από την προσπάθεια του φίλου αγρότη που μπόρεσε και… ζαλίγκωσε έτσι το αγροτικό του. Σε τελική ανάλυση στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει κανέναν ούτε για υπερπαραγωγή αλλά ούτε και για υπερκατανάλωση σανού!

sano1

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

    Ο φωτορεπόρτερ θα έπρεπε να ακολουθήσει το παραπάνω κακοφορτωμένο όχημα για να δούμε το σανό στο οδόστρωμα στην πρώτη στροφή του δρόμου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.