Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρίνιο: πολλά πρόστιμα για μάσκες και νυχτερινή κυκλοφορία λίγες ώρες πριν το lockdown

Αγρίνιο: πολλά πρόστιμα για μάσκες και νυχτερινή κυκλοφορία λίγες ώρες πριν το lockdown


Πολλά νέα πρόστιμα βεβαίωσαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας χθες, Παρασκευή, τελευταία ημέρα πριν το lockdown. Από σήμερα μάλιστα τα ποσά των διοικητικών προστίμων θα γίνουν πιο τσουχτερά.

Ειδικότερα, για παραβίαση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, στην περιοχή του Αγρινίου επιβλήθηκαν 18 πρόστιμα σε πεζούς, πέντε σε πελάτες καταστημάτων και δύο σε επιβάτες οχημάτων που δεν φορούσαν μάσκα.

Πρόστιμα εξάλλου επιβλήθηκαν σε 10 οδηγούς-επιβάτες οχημάτων που κυκλοφορούσαν μετά τα μεσάνυχτα

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Κατούνας εντοπίστηκε εξάλλου κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή να λειτουργεί κατά παράβαση του επιτρεπόμενου ωραρίου (μετά τις 23:30).Στον ιδιοκτήτη του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ καθώς και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Επιβλήθηκε μάλιστα και πρόστιμο 150 ευρώ σε πέντε καθήμενους πελάτες.

Αυξάνονται τα ποσά των προστίμων

Από σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης του lockdown, στα 300 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, για μη χρήση μάσκας και για μη τήρηση των αποστάσεων.

Για ψευδή βεβαίωση εργοδότη επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ στον εργοδότη.

Όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν την αναστολή λειτουργιάς επιβάλλεται πρόστιμο 15000 ευρώ ενώ στα φυσικά πρόσωπα διοικητικό πρόστιμο 3000 ευρώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.