Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Αγρίνιο: Προς λήξη της κατάληψης στο Τμήμα ΔΠΠΝΤ

Αγρίνιο: Προς λήξη της κατάληψης στο Τμήμα ΔΠΠΝΤ

Ικανοποίηση προκάλεσε στους φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) , που εδρεύει στο Αγρίνιο, το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στα πλαίσια της εν λόγω συνάντησης, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Ήλιδας, και Πύργου συμφώνησαν να ζητήσουν από το υπουργείο την επανεκτίμηση  της λειτουργίας κάθε νέου Τμήματος ή νέας Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που ανεστάλη ή ακυρώθηκε
Το διεκδικητικό αυτό πλαίσιο   αφορά, για το Αγρίνιο, το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής του οποίου ανεστάλη η έναρξη λειτουργίας και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) που καταργήθηκε.
Οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ αγωνίζονται για την επανίδρυση του τμήματος ενώ από τις 19/11/2019 έχουν θέσει υπό κατάληψη το τμήμα και δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή μαθημάτων και του Ιστορικού-Αρχαιολογικού.
Ωστόσο οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ κάνουν λόγο για θετική εξέλιξη στη σημερινή σύσκεψη και ως «πράξη καλής θελήσεως» αποφάσισαν αύριο στις 15.00 να εξετάσουν το ζήτημα της λήξης της κατάληψης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.