Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Eπιστολή με προτάσεις από τη Φιλοζωική στον δήμαρχο Αγρινίου

Eπιστολή με προτάσεις από τη Φιλοζωική στον δήμαρχο Αγρινίου

“Ένα μέρος των κονδυλίων που διατίθενται στον Δήμο για στειρώσεις αδέσποτων, να δίνεται στο εξής ως επιχορήγηση στους κτηνιάτρους που διενεργούν στειρώσεις σε ζώα πελατών τους, ώστε να μειώνεται αντίστοιχα το κόστος για τον πελάτη”.

Αυτό προτείνει η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου  στον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου.  Χαρακτηρίζει εξάλλου αναγκαία την υλοποίηση καμπάνιας με στόχο την ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώου σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους καθώς και την ευαισθητοποίηση τους στο πρόβλημα των αδέσποτων.

Η επιστολή της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου  στον δήμαρχο:

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Επιθυμώντας να συμβάλουμε στην προσπάθεια διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας και επειδή πιστεύουμε ότι οι ιδιοκτήτες ζώου αποτελούν το κλειδί της λύσης του προβλήματος, προτείνουμε τα εξής:

Ένα μέρος των κονδυλίων που διατίθενται στον Δήμο για στειρώσεις αδέσποτων, να δίνεται στο εξής ως επιχορήγηση στους κτηνιάτρους που διενεργούν στειρώσεις σε ζώα πελατών τους, ώστε να μειώνεται αντίστοιχα το κόστος για τον πελάτη.

Η οικονομική αυτή διευκόλυνση θα μειώσει την τιμή της στείρωσης – η οποία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε – και θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να στειρωθούν περισσότερα δεσποζόμενα ζώα.

Παράλληλα κρίνουμε αναγκαία την υλοποίηση καμπάνιας με στόχο την ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώου σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους καθώς και την ευαισθητοποίηση τους στο πρόβλημα των αδέσποτων.

Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να ανακοπεί η ανησυχητική αύξηση γεννήσεων ζώων και η εγκατάλειψή τους.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.