Πέμπτη, Ιούνιος 20, 2019

Αγρίνιο: «όχι» στη μεταφορά του τμήματος στην Ηλεία λένε οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ

Υπό κατάληψη τελεί και το πανεπιστημιακό Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) που εδρεύει στο Αγρίνιο όπως άλλωστε και τα δύο άλλα  (ΔΠΦΠ και ΔΕΑΠΤ) .

«Στο τμήμα μας, υπάρχουν φήμες για μεταφορά του σε Αμαλιάδα, Πύργο ή Πάτρα, ή και για συγχώνευση του με κίνδυνο να αλλάξει η φύση του. Όλον αυτόν το καιρό, κανένας δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει  τον φοιτητικό σύλλογο για το ίδιο του το μέλλον», αναφέρουν οι φοιτητές του τμήματος.

Η ανακοίνωση του συντονιστικού της κατάληψης αναφέρει:

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!!

Από τη Δευτέρα 18/2/2019 το τμήμα μας τελεί υπό κατάληψη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου. Η κατάληψη αυτή αποτελεί απάντηση στην υποβάθμιση που δέχεται η παιδεία εδώ και αρκετό καιρό με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και με μία σειρά άλλων αποφάσεων που μοναδικό στόχο έχουν την καταστροφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του μέλλοντός μας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει να συγχωνευτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα με ΤΕΙ πανελλαδικά, όπως ακριβώς και το Παν. Πατρών με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλ. χωρίς κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο αλλά ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών επιχειρηματιών ανά περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα μας, υπάρχουν φήμες για μεταφορά του σε Αμαλιάδα, Πύργο ή Πάτρα, ή και για συγχώνευση του με κίνδυνο να αλλάξει η φύση του. Όλον αυτόν το καιρό, κανένας δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει  τον φοιτητικό σύλλογο για το ίδιο του το μέλλον. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα άλλα δύο τμήματα του Αγρινίου, όπως το ΔΠΦΠ του οποίου η κατάργηση έχει ήδη αποφασιστεί. Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Αγρινίου (μέριμνα, υλικοτεχνικές υποδομές, επαγγελματικά – εργασιακά δικαιώματα, ελλείψεις μελών ΔΕΠ κλπ) σε συνδυασμό με τα παραπάνω, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από την κατάληψη του τμήματος, διεκδικώντας έτσι τα αυτονόητα και τα δίκαια που αρμόζουν στις ανάγκες κάθε φοιτητή και κάθε νέου.

Διεκδικούμε:

 • Άμεση και επίσημη ενημέρωση του φοιτητικού συλλόγου σε σχέση με το μέλλον του τμήματος.
 • Καμία σκέψη για μεταφορά του τμήματος στην Ηλεία / αλλαγή φύσεως / συγχώνευση του τμήματος με τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ. – Καμία κατάργηση/ συγχώνευση οποιουδήποτε τμήματος πανελλαδικά.
 • Άρση του ν. Γαβρόγλου
 • Άμεση ικανοποίηση των αναγκών μας. Επαγγελματικά δικαιώματα, πρόσληψη μελών ΔΕΠ – Δημόσια και δωρεάν μέριμνα – μέριμνα για όλους.
 • Το πτυχίο να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα.
 • Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των συναδέλφων του ΔΠΦΠ – Άρση κατάργησης του τμήματος και επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικού τώρα.

Αξιοπρεπείς σπουδές – Δουλειά με δικαιώματα πτυχίο με αξία.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΠΠΝΤ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Κώστας

  Κοιτα να δεις που θα τους στειλουν ηλια και τοτε θα παρακαλανε να ξαναρθουν αγρινιο!

 2. κων/να

  Οχι καταργηση…….

  Επαγγελματικα δικαιωματα και μετονομασια για Δ.Π.Φ.Π.

  Μια μεταφορα δεν ειναι σημαντικο ζητημα. Τιποτα δεν ειναι, μπροστα στα πιο σοβαρα ζητηματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.