Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρίνιο: Συγκίνηση στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα”

Αγρίνιο: Συγκίνηση στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα”

 

Mια σπουδαία εκδήλωση έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή ,1η Δεκεμβρίου, 2019στο Αγρίνιο.

Το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του νομού Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολόγγι-Αγρίνιο) τιμώντας την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποίησε την Κυριακή, εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο – λεύκωμα «30 χρόνια πορείας σε φωτεινά μονοπάτια 1989-2019. Μια αληθινή ιστορία», που έγραψε η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου  Μαρία Τσούτσου,.

 

Στην εκδήλωση και απηύθυναν χαιρετισμό:

– Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, πάτερ Βασίλειος.
– Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας,  Σπήλιος Λιβανός.
– Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑΓιώργος Βαρεμένος.
– Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος  Νεκτάριος Φαρμάκης.
– Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γεώργιος Παπαναστασίου.
Παρέστησαν εξάλλου πλήθος κόσμου, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων και  οι πρώην Δήμαρχος Αγρινίου,  Παύλος Μοσχολιός. Αντιπεριφερειάρχης  Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιδήμαρχοι  Κωνσταντίνος Καλατζής,  Μαρία Παπαγεωργίου και  Σπυρίδων Φλώρος, Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κωνσταντούλα Κατσαρή, πρόεδρος του Επιμελητηρίου   Παναγιώτης Τσιχριτζής.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» Διονυσία Σαμαντά και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου  Βασιλική Μαραγιάννη. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Φιλόλογος – Θεατρολόγος   Γιώργος Μικέλλης.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε πεζό κείμενο από το μέλος του Δ.Σ. του Εργαστηρίου κυρία Ασπασία Καρατζογιάννη. Ο κ. Γιώργος Αποστολάκος, δάσκαλος φωνητικής, ορθοφωνίας και διπλωματούχος ξεναγός απήγγειλε το συγκινητικό ποίημα «Ο Σταυραετός» του Κώστα Κρυστάλλη.

Η συγκίνηση στην ατμόσφαιρα ήταν έντονη όταν το λόγο πήραν ο εκπαιδευόμενος νέος του Εργαστηρίου Γιώργος Ρούσσης  όπως και η γονέας Λίνα Αθανασοπούλου.

Με λόγια καρδιάς μίλησαν για την πορεία τους στο Εργαστήρι το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Χριστίνα Φίλου καθώς και η πρώτη Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» και νυν Αντιπρόεδρος κυρία Ρούλα Σουμέλη.

Λόγια δέσμευσης και ευχαριστίας απηύθυνε η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» κυρία Μαρία Τσούτσου, η οποία θεώρησε ιερό χρέος να λογοδοτήσει και να εκφράσει την απέραντη ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους βοήθησαν στη δημιουργία του θεάρεστου αυτού έργου.

Μίλησε για την αδιαπραγμάτευτη και μετά από μεγάλη προετοιμασία, απόφαση της πριν 30 χρόνια υπογράφοντας δέσμευση ζωής με τον εαυτό της για την ίδρυση και λειτουργία του Εργαστηρίου, μια όαση αγάπης για τα παιδιά με την πληγωμένη νοημοσύνη. Κάλεσε όλους να έχουν αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο στην καρδιά τους, να το προσέχουν, διότι όπως είπε: «μαζί το ξεκινήσαμε πριν 30 χρόνια και τα έργα ευποιίας και διακονίας έχουν ανάγκη την ουσιαστική έγνοια μας».

Η βραδιά έκλεισε με την σπουδαία υψίφωνο της λυρικής σκηνής κυρία Τζίνα Φωτεινοπούλου. Η λάμψη της παρουσίας της, η ποιότητα της τέχνης της και οι εξαιρετικές φωνητικές ικανότητές της λάμπρυναν την εκδήλωση και την κατέστησαν συναρπαστική και υψηλού επιπέδου, συμφώνα με τις κρίσεις των θεατών. Στο πιάνο τη συνόδευε ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου ευχαριστεί θερμότατα τους χορηγούς της εκδήλωσης: το Ίδρυμα «Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα», το ξενοδοχείο «ESPERIA» καθώς και τον «ΑΧΕΛΩΟ TV» και το ανθοπωλείο του  Χρήστου Πιστιόλη για τη χορηγία τους επί σειρά ετών.

Η Πρόεδρος του Εργαστηρίου κα Διονυσία Σαμαντά και όλα τα μέλη του νυν και προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου δέχθηκαν πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη βραδιά.

«Ήταν μια θαυμάσια εκδήλωση, μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη συγκίνηση, όπου όλοι μαζί γιορτάσαμε τα τριάντα χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς, συλλογικής εργασίας, εθελοντισμού και αγάπης στον ευαίσθητο και δύσκολο τομέα της εκπαίδευσης των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Ευχόμαστε να συνεχίσει και στο μέλλον το Εργαστήρι μας να προσφέρει ποιότητα ζωής και πολιτισμό στους αδύναμους συνανθρώπους μας με την πληγωμένη νοημοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.