Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Αγρίνιο: γιατί κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν να μην αλλάξει όνομα τμήμα της οδού Ηρακλείτου

Αγρίνιο: γιατί κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν να μην αλλάξει όνομα τμήμα της οδού Ηρακλείτου

Στην προχθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για αρκετή ώρα καταπιάστηκε με το ζήτημα της μετονομασίας τμήματος της οδού Ηρακλείτου στο Γιαννούζι σε Αγίου Αθανασίου. Η πρόταση της Επιτροπής Ονοματοθεσίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  (συνολικά, καθώς αφορούσε και άλλες οδούς της πόλης) .

Για την ακρίβεια ωστόσο η Επιτροπή για τον εν λόγω δρόμο έκανε λόγο για ονοματοθεσία και όχι μετονομασία καθώς υποστηρίζει πως είναι ανώνυμος ο δρόμος που θα ονομαστεί «Αγίου Αθανασίου» και διέρχεται και μπροστά από τον ομώνυμο ναό .

Η αλήθεια είναι πως τμήμα της οδού που η Επιτροπή χαρακτηρίζει ως ανώνυμη έχει επικρατήσει για δεκαετίες να αποκαλείται Ηρακλείτου και σε αυτόν τον δρόμο δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις-κυρίως εστίασης- που σε όλα τους τα στοιχεία (φορολογικά και επαγγελματικά) την αναφέρουν ως έδρα.

Εγγράφως λοιπόν επαγγελματίες και κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στην Επιτροπή Ονοματοθεσίας ζητώντας να μην υπάρξει αλλαγή ονόματος.Αυτή την διαμαρτυρία επικαλέστηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι που διαφώνησαν με την ονομασία σε Αγίου Αθανασίου παρόλο που εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ανέφεραν πως είναι κάτι που επιθυμεί η πλειοψηφία των κατοίκων.

Το agrinionews.gr φέρνει στη δημοσιότητα το έγγραφο της ένστασης που κατέθεσαν επαγγελματίες και κάτοικοι προς την Επιτροπή Ονοματοδοσίας επιχειρηματολογώντας κατά της μετονομασίας τμήματος της οδού Ηρακλείτου σε Αγίου Αθανασίου.

Οι επαγγελματίες υποστηρίζουν πως η μετονομασία θα τους επιφέρει πλείστα προβλήματα αφού θα αναγκαστούν να προβούν σε δαπάνες για την αλλαγή παραστατικών στοιχείων.  Υποστηρίζουν επίσης πως η αλλαγή ονόματος θα δημιουργήσει σύγχυση και ταλαιπωρία στους δημότες και γενικότερα στους επισκέπτες στην περιοχή. Σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί αδιάσπαστη ευθεία σχεδόν σε όλο το μήκος της και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να βαπτιστεί ο ίδιος δρόμος με δύο ονόματα, δηλαδή με απλά λόγια να κοπεί στα δύο.

Ζητούν την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Ονοματοδοσίας και παράλληλα ζητούν αρίθμηση των κατοικιών και επιχειρήσεων καθώς, όπως αναφέρουν, η οδός Ηρακλείτου στερείται  αρίθμησης αν και έχει εξελιχθεί σε εμπορικό δρόμο της πόλης.

Διαβάστε το έγγραφο:

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Δημήτρης

    Αντι να συνεδριαζουν για την ονομασία των δρόμων, θα ήταν προτιμότερο να τους φτιάξουν πρώτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.