Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Με Αγρινιώτικη συμμετοχή το τραγούδι 14 Σχολικών Κοινωνικών Λειτουργών που στέλνουν μήνυμα στήριξης στους μαθητές (βίντεο)

Με Αγρινιώτικη συμμετοχή το τραγούδι 14 Σχολικών Κοινωνικών Λειτουργών που στέλνουν μήνυμα στήριξης στους μαθητές (βίντεο)

Μια συγκινητική προσπάθεια κοινωνικών λειτουργών -ανάμεσά τους και η Πολυξένη Τσώνη απο το Αγρίνιο- για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών, της δημιουργικότητάς τους και της σύνδεσής τους με το σχολείο

14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ένωσαν τις φωνές τους  για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του. Μεταξύ αυτών και η Πολυξένη Τσώνη από το Αγρίνιο.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, υπερηφάνεια και ελπίδα , όπως υπογραμμίζουν,  παρουσίασαν ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο «Δε σας έχουμε ξεχάσει», που δημιούργησαν  εν μέσω κρίσης Covid-19, για να ενδυναμώσουν  τους μαθητές των σχολείων.

Το τραγούδι πέρα από τη δημόσια παρουσίασή του, αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας- δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Διδακτόρισσα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φαρμάκη Στυλιανή, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ., Αγάπης Κανδυλάκη.

Ερμηνεύουν το τραγούδι κατά σειρά εμφάνισης οι 14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας και Κύπρου

Καπλάνης Κωνσταντίνος
Ιωάννου Μαριλένα
Χυδίρογλου Λεμονιά
Κασσά Μαρία
Κολοκοτρώνη Ζωή
Φαρμάκη Στυλιανή
Λεοντίου Άντρη
Γιαννέλου Ευαγγελία
Τσώνη Πολυξένη
Μπαγιώκη Μαρία
Σκραπαλή Φωτεινή
Σκουμή Αλεξάνδρα
Χάρου Βασιλική
Μαργαρίτη Έλενα

Συντελεστές

Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Φαρμάκη Στυλιανή, Κυριαζής Γιώργος
Στίχοι: Φαρμάκη Στυλιανή, Καπλάνης Κωνσταντίνος
Κιθάρα: Κυριαζής Γιώργος
Μονταζ: Τόμτσης Γιάννης, Φαρμάκη Στυλιανή
Παραγωγή: Φαρμάκη Στυλιανή

*Το έργο υποστηρίχθηκε από από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «Υποτροφίες ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Υποψηφίων Διδακτόρων» (Αριθμός Υποτροφίας:560).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.