Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Αγροδιατροφική σύμπραξη

Αγροδιατροφική σύμπραξη

Ενημερωτική συνάντηση στο Μεσολόγγι
40ad85d9-494e-4c23-ba68-ef0edb41a5b9Στα πλαίσια της διαδικασίας σύστασης της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Δ.Ε.» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μεσολόγγι ενημερωτική συνάντηση κατά την οποία παρουσιάστηκε η βασική δομή, οι προϋποθέσεις συμμετοχής και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για το θέμα αυτό.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ Σταρακά Χ., ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μελιάδης Γ., ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Διαμαντόπουλος Σ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλ/νιας κ. Φλώρος Σ., ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ Αγρινίου κ. Καλλίμορφος Ι., ο Διευθυντής του Α.Σ. Μεσολογγίου κ. Μιχαλόπουλος Σ., ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κ. Μπόκας Κ., ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Σπυρόπουλος Β., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων κ. Χρήστου Γ., επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων, αναπτυξιακών εταιρειών, συλλόγων, ο Διευθυντής ΔΑΟ Π.Δ.Ε. κ. Μιχαλόπουλος Β. και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των συμμετεχόντων Δήμων.
Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλ/νίας δήλωσε: « Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα και τις ευκαιρίες του αγροδιατροφικού τομέα, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση και λειτουργία της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ.
Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στις διαδικασίες της παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και διανομής των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, για να προωθήσουν τα τοπικά μας προϊόντα.
Σήμερα πραγματοποιείται ενημερωτική συνάντηση κατά την οποία θα συγκεντρωθούν και θα καταγραφούν τα αιτήματα υποψηφιότητας των φορέων για ένταξή τους στο εταιρικό σχήμα της Α.Σ. καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας ενός Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας (Τ.Σ.Π.) για την Αιτωλοακαρνανία με σκοπό την προβολή του τοπικού προτύπου διατροφής. Ο τελικός στόχος τη σύνταξη του τελικού σχεδίου του Καταστατικού της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και η υποβολή του για τελική έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.