Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Η «Αικατερίνη της λογικής»: όταν η Σακελλαροπούλου δικαίωσε τους Αιτωλοακαρνάνες

Η «Αικατερίνη της λογικής»: όταν η Σακελλαροπούλου δικαίωσε τους Αιτωλοακαρνάνες

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρόταση της Κυβέρνησης για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά είναι και ένα όνομα που προκαλεί θετικούς συνειρμούς στους Αιτωλοακαρνάνες.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας υπήρξε ως μέλος του εισηγήτρια για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου καθώς στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Οι εισηγήσεις της διαδραμάτισαν ρόλο ώστε πολλάκις η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να μπλοκάρει το έργο της εκτροπής  εξαναγκάζοντας την Πολιτεία να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της, σεβόμενη το περιβάλλον.

Ο νομικός αγώνας ενάντια στην εκτροπή είχε κερδηθεί και ενώ το φαραωνικό έργο χαρακτηρίστηκε ως «εκτροπή της λογικής» οι εισηγήσεις της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου χαρακτηρίστηκαν «φωνή της λογικής».

Το έφερε όμως έτσι η (πολιτική) συγκυρία η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις ημέρες που η Κυβέρνηση επαναφέρει στην ατζέντα την μερική εκτροπή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΤΩΡΑ ΘΑ……………ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.