Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Πάρτι με σεξ κάνουν οι αράχνες στο Αιτωλικό! Τουλάχιστον κάποιος διασκεδάζει στην περιοχή…

Πάρτι με σεξ κάνουν οι αράχνες στο Αιτωλικό! Τουλάχιστον κάποιος διασκεδάζει στην περιοχή…

Θες γιατί είναι προεκλογική η περίοδος, θες γιατί εμπνέει και το Αιτωλικό για περιβαλλοντικά ζητήματα (ίσως και γιατί εμπνέει κι ο δήμαρχος κ. Καραπάνος ελαφρώς…) ειπώθηκαν τα μύρια όσα για το φαινόμενο με τις αράχνες στο Αιτωλικό. Ότι είναι αποτέλεσμα κάποιας τερατογένεσης, ότι φταίνε τα φάρμακα και άλλα πολλά.

Τελικά χρειάστηκε να έρθει το BBC να κάνει ένα αφιέρωμα και να αποδειχθεί πως κάποιος επιτέλους κάνει σεξ και μάλιστα πολύ! Είναι η αράχνη του γένους Tetragnatha, με τέσσερις γνάθους δηλαδή -αν δεν το πιάσατε το υπονοούμενο- η οποία τέτοια εποχή του δίνει και καταλαβαίνει.

Όχι πάντα με τον ίδιο οίστρο,(φέτος είχε και πολλά κουνούπια για να έχει να φάει μιας και το σεξ θέλει… καύσιμα) και σίγουρα έχει να κάνει με μεγάλους αριθμούς. Όπως είπε η καθηγήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στην συστηματική και την οικολογία των αραχνών, Μαρία Χατζάκη, το φαινόμενο δεν είναι και τόσο απίθανο ή πρωτοφανές.

Ίσως δεν πρόσεξαν πολλοί τι δήλωσε η καθηγήτρια: «Το φαινόμενο αυτό έχει προκύψει από μια έκρηξη πληθυσμιακή αυτής της αράχνης. Κάτω από τα νέφη αυτά που βλέπουμε στις εικόνες υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί από αρσενικές και θηλυκές αράχνες οι οποίες ζευγαρώνουν, κάνουν μικρά. Αυτές οι αράχνες δεν είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και δεν πρόκειται να επηρεάζουν τη χλωρίδα της περιοχής. Οι αράχνες “τα δίνουν όλα” σε ένα ξέφρενο πάρτι και σύντομα θα πεθάνουν».
Με άλλα λόγια, αφήστε τις αράχνες, θα κάνουν κάμποσο σεξ, θα βαρεθούν, μετά θα πεθάνουν κιόλας!

Μας έκανε και διαφήμιση κοινώς η αραχνούλα, έμαθαν και πιο έξω το Αιτωλικό κι όλα μια χαρά. Σε τελική ανάλυση ας το διασκεδάζει και κάποιος στην Αιτωλοακαρνανία!

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.