Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Αιτωλοακαρνανία: αξίζει να διαβάσετε αυτή την επιστολή αστυνομικού

Εκπέμπει ήθος και περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση στην αιτωλοακαρνανική ύπαιθρο η επιστολή του Διοικητή  του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου δήμου Αγρινίου, Θωμά Λιόκαυτου ο οποίος, με αφορμή την επικείμενη μετάθεσή του,  ευχαριστεί τους κατοίκους και τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκε τον χρόνο που υπηρέτησε στην Α.Δ. Ακαρνανίας.

«Αυτοί οι αξιοθαύμαστοι μαχητές της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο αντιμετώπισαν επιτυχώς όλες τις δυσκολίες που θα μπορούσαν να τους επιβάλλουν την εγκατάλειψη των χωριών τους∙ ούτε το εκτεταμένο, επικίνδυνο και δύσκολο οδικό δίκτυο που τους χωρίζει από την πόλη του Αγρινίου, ούτε οι ευνόητες, για τους κατοίκους μιας μεγαλούπολης, ανέσεις, όπως οι παροχές υγείας που προσφέρει ένα μεγάλο Νοσοκομείο, αλλά, και οι δυνατότητες εκπαίδευσης που παρέχονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μιας μεγαλούπολης, στάθηκαν ικανά να τους χωρίσουν από το χώμα που ζωογονεί τα όνειρά τους και τελικά προσφέρει τόσα πολλά σε όλους τους άλλους που κάποια πράγματα τα θεωρούν δεδομένα και δεν τα υπολογίζουν όσο θα έπρεπε».

Αυτό είναι ένα απόσπασμα της ευχαριστήριας επιστολή του απερχόμενου Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Αγίου Βλασίου του δήμου Αγρινίου, Θωμά Λιόκαυτου. Μια επιστολή που συγκινεί, μια επιστολή που αναδεικνύει το ήθος που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όλους τους αστυνομικούς σε μια συγκυρία μάλιστα που τη δημοσιότητα απασχόλησαν έντονα οι απαράδεκτες δηλώσεις συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ.

Διόλου τυχαίο άλλωστε πως τον εν λόγω ένστολο, τον Θ.Λιόκαυτο,  τον μνημονεύουν ακόμη στη Σάμο και για την εκεί προσφορά του προ δεκαετίας.

Η επιστολή:

Διαβάστε αναλυτικά την ευχαριστήρια επιστολή του Διοικητή Α.Τ Αγίου Βλασίου Θ. Λιόκαυτου:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι, σεβαστοί συνδημότες,

Εξ αφορμής της επικείμενης μετάθεσή μου από την Α.Δ. Ακαρνανίας, και πιο συγκεκριμένα από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βλασίου, στο οποίο μέχρι σήμερα υπηρετώ, θα ήθελα να κάνω μία σύντομη ανασκόπηση, μία εκ βάθους καρδίας αναφορά, για τον όμορφο αυτόν τόπο στον οποίο είχα την τύχη να υπηρετήσω, αλλά, και να επικοινωνήσω με τους αξιόλογους κατοίκους αυτής της ευλογημένης γωνιάς της πατρίδος μας, ώστε να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου, ως ελάχιστο φόρο τιμής, έναντι συναδέλφων αγαπητών, αλλά και εντόπιων κατοίκων καθόλα σεβαστών, με τους οποίους συνεργάστηκα επιτυχώς για μία πιο όμορφη και ασφαλή διαβίωση στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Η Δημοτική Ενότητα Παρακαμπυλίων, μία περιοχή που διασχίζεται από τον παραπόταμο του Αχελώου Ταυρωπό ή Μέγδοβα, ο οποίος και την καθιστά ένα μέρος απαράμιλλου φυσικού κάλλους, πλαισιώνεται και συμπληρώνεται αρμονικά από αληθινούς ανθρώπους γεμάτους αγάπη και αυταπάρνηση για τον τόπο τους.

Κάτοικοι που, παρ’ όλες τις δυσκολίες της περιοχής, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο του χειμώνα, παραμένουν στον πατρογονικό τους τόπο, κρατώντας «ζωντανά» τα χωριά τους κατά το δυνατόν, αφού η αστυφιλία είναι βεβαίως μία πληγή που διαχρονικά τις τελευταίες δεκαετίες ερημώνει την επαρχιακή Ελλάδα και δύσκολα αντιμετωπίζεται χωρίς ευρύτερο πολιτικό οραματισμό και ουσιαστικές ενέργειες από το ίδιο το κράτος.

Αυτοί οι αξιοθαύμαστοι μαχητές της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο αντιμετώπισαν επιτυχώς όλες τις δυσκολίες που θα μπορούσαν να τους επιβάλλουν την εγκατάλειψη των χωριών τους∙ ούτε το εκτεταμένο, επικίνδυνο και δύσκολο οδικό δίκτυο που τους χωρίζει από την πόλη του Αγρινίου, ούτε οι ευνόητες, για τους κατοίκους μιας μεγαλούπολης, ανέσεις, όπως οι παροχές υγείας που προσφέρει ένα μεγάλο Νοσοκομείο, αλλά, και οι δυνατότητες εκπαίδευσης που παρέχονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μιας μεγαλούπολης, στάθηκαν ικανά να τους χωρίσουν από το χώμα που ζωογονεί τα όνειρά τους και τελικά προσφέρει τόσα πολλά σε όλους τους άλλους που κάποια πράγματα τα θεωρούν δεδομένα και δεν τα υπολογίζουν όσο θα έπρεπε.

Τέτοιων αξιόλογων κατοίκων έτυχα να γίνω κοινωνός, ώστε, παρέχοντας τις υπηρεσίες μου από το δικό μου μετερίζι, υπηρετώντας στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Βλασίου – ενός Τμήματος που αστυνομεύει μια έκταση 253.440 στρεμμάτων και αρκετών χωριών, άλλων με μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων και άλλων με μικρότερο – να εκτιμήσω τον αγώνα τους, να τους πλησιάσω και να αφουγκραστώ τις ανησυχίες τους, ώστε να μπορέσω να βρω λύσεις επαληθεύοντας, όσο αυτό ήταν δυνατόν εκ μέρους μου, τις προσδοκίες που αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι έτρεφαν στο πρόσωπό μου!

Αυτό το έργο βεβαίως δεν είναι εύκολο, αφού το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο προΐσταμαι, διαθέτοντας μικρό αριθμό αστυνομικής δύναμης, καλείται να αστυνομεύει μια τεράστια περιοχή, ώστε να επιτυγχάνεται η ασφάλεια και να ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Τούτο το έργο δε θα μπορούσε να εκτελεστεί χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια των πολύ αγαπητών συναδέλφων μου, οι οποίοι με ζήλο και επαγγελματισμό αναδεικνύουν στην καθημερινή πάλη τους, με τις όποιες εργασιακές αντιξοότητες και κινδύνους, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την έντιμη πορεία ενός ένστολου της ΕΛ.ΑΣ.!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ζητήσω την ειλικρινή μου συγγνώμη εάν άθελά μου σας λύπησα, ή αν δε στάθηκα, ίσως, στο ύψος των προσδοκιών που τρέφατε στο πρόσωπό μου, έχοντας πάντα στον νου σας πως προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να υπερκεράσω δυσκολίες και αντιξοότητες, και πως, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τυγχάνει ευμενούς αντιμετωπίσεως όποιος προσπαθεί φιλότιμα για το καλό και δεν πράττει το κακό εκ προθέσεως!

Τα όμορφα συναισθήματα που έχω μέσα μου, τώρα που γράφω τις λίγες αυτές αράδες, είναι τελικά η παρακαταθήκη και ο ωραίος μισθός που μου χαρίσατε με τη συναναστροφή σας, όλοι εσείς οι υπέροχοι άνθρωποι, συνάδελφοι αγαπητοί και πολίτες αξιότιμοι, με τις χαρές και τις λύπες σας, με τα λόγια και τις σκέψεις σας, αλλά, κυρίως με τις πράξεις σας και με την έμπρακτη στήριξη που μου προσφέρατε απλόχερα και ανιδιοτελώς.
Δε μου μένει παρά να σας ευχαριστήσω από καρδιάς και να σας ευχηθώ να εξακολουθήσετε να αποτελείτε αφορμή χαράς και ευτυχίας για όσους αγαπάτε!

Με τιμή

Λιόκαυτος Θωμάς
Διοικητής του Α.Τ Αγίου Βλασίου»

parakampylianews.blogspot.com

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.