Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2020

“Aκατάλληλες συνθήκες για ΑμεΑ στο Νοσ. Φυλακών Κορυδαλλού”: Καταγγελία με αφορμή το θάνατο του Θ.Μαδιά

nosokomeio11424336340Με αφορμή τον θάνατο του Θεόδωρου Μαδιά εστάλη επιστολή-καταγγελία της Ελληνικής Ένωσης Αντιμετώπισης της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή Σταύρο και τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα για τις ακατάλληλες συνθήκες για ΑμεΑ στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού. Η ανακοίνωση:

Αξιότιμοι,
Με την παρούσα και με αφορμή του εκλιπόντος έγκλειστου Θεόδωρου Μαδιά, Πρωτεργάτη του Αναπηρικού Κινήματος και Προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αιτωλοακαρνανίας, που απεβίωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 στο Γ. Κ. Νοσοκομείο Νίκαιας μετά από λοιμώξεις και μολύνσεις που απέκτησε στο Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού, καταγγέλλουμε τις ακατάλληλες συνθήκες που βιώνουν τα Άτομα με χρόνιες παθήσεις και Αναπηρία στους χώρους του Νοσοκομείου Κορυδαλλού.
Βάσει της Διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα, και επιβάλλεται η προστασία αυτών με εντατική υποστήριξη καθώς και η προώθηση ενεργειών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των.
Δυστυχώς στο Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ούτε ο απαραίτητος εξοπλισμός αλλά ούτε και ειδικό προσωπικό για τη φροντίδα ανθρώπων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετούνται όπως είναι τα Άτομα με παραπληγία και άλλες Αναπηρίες.
Θεσπίστηκε ο νόμος 4322/2015 ο οποίος καθίσταται ανενεργός διότι δεν εφαρμόζεται, παρότι προβλέπει την αποφυλάκιση των Ατόμων που πάσχουν από βαριές ασθένειες και Αναπηρίες. Θεωρούμε ότι άμεσα κρίνεται αναγκαία η πιστή εφαρμογή του, γιατί η κατάσταση επιδεινώνεται άσχημα και εξελίσσεται ατυχώς σε απάνθρωπη στάση έναντι των ΑμεΑ.
Απαιτούμε από την Πολιτεία ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες στις ελληνικές φυλακές επανδρώνοντάς τις και με επικουρικό προσωπικό, το οποίο θα είναι φροντιστές των τροφίμων οι οποίοι αδυνατούν να αυτονομηθούν και να αυτοσυντηρούνται.
Εκφράζουμε την πικρία μας για το άδικο σωφρονιστικό σύστημα και την ακατάλληλη αντιμετώπισή του απέναντι στα ΑμεΑ, ευελπιστώντας ότι σύντομα οι ενέργειές σας θα συνάδουν με ένα κράτος πρόνοιας, προστασίας και στήριξης στα Άτομα με Αναπηρία.

Με εκτίμηση
Για το διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος
Μαργαρίτα Καραγιώργου
Γεν. Γραμματέας
Μπάλλας Δημήτριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.