Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

“Αλιεία & Υδατοκαλλιέργεια” το θέμα της παρουσίας Σταρακά στις Βρυξέλλες

FOTO TELΗ Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κ Χριστίνα Σταρακά συμμετέχει στη συνάντηση της Ομάδας Δράσης “Αλιεία & Υδατοκαλλιέργεια” της CPMR στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Η CPMR (Διάσκεψη Περιφερειακών & Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης / Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe) λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης των Περιφερειών και επικεντρώνει σε ζητήματα σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, ενέργεια, κλιματική αλλαγή κλπ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μέλος της CPMR και συμμετέχει στη Διαμεσογειακή Επιτροπή. Η ομάδας δράσης “Αλιεία και Υδατοκαλλιέργεια” συνεδριάζει για πρώτη φορά προκειμένου να επεξεργαστεί διάφορα θέματα στον κρίσιμο αυτό τομέα.
Τα αντικείμενα της συνεδρίασης αφορούν την ανάλυση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, δράσεις ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών κλπ. Κύριο στόχο έχουν αφενός την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της αλιείας, των Υδατοκαλλιεργειών και της μεταποίησης των προϊόντων τους και αφετέρου στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας των πόρων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.