Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Κεντροαριστερά: Πρώτη η Γεννηματά, δεύτερος Ανδρουλάκης

psifoforia1070 Ομαλά και με συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες των στελεχών της κεντροαριστεράς ,διενεργήθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της . Συμμετείχαν 210.264 πολίτες.

Υπόθεση… ΠΑΣΟΚ θα είναι ο β’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της α’ Κυριακής. Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό που την φέρνει πρώτη με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη.

Αποτελέσματα Επικράτειας από 175.565 ψηφοφόρους σε 730 από 878 εκλογικά τμήματα (83,49%)

  • Γεννηματά 73.939 (42,50%)
  • Ανδρουλάκης 43.735 (25,14%)
  • Καμίνης 23.520 (13,52%)
  • Θεοδωράκης 17.062 (9.81%)
  • Μανιάτης: 7.417 (4,26%)
  • Ραγκούσης: 4.162 (2,39%)
  • Γάτσιος: 2.877 (1,65%)
  • Πόντας: 924 (0,53%)
  • Τζιώτης: 343 (0,20%)

Γεννηματά: Εντολή ενότητας και αλλαγής
Η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο προοδευτικό φορέα, επισήμανε ότι οι πολίτες με τη συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη χώρα.«Οι 212.000 Ελληνίδες και Ελληνες είναι συνιδρυτές στη μεγάλη Κεντροαριστερά. Εδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Εστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στη συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, ευχαριστώντας όλους τους συνυποψήφιούς της για τον αγώνα και τη συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας.«Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στη

Ανδρουλάκης: Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας
«Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου προοδευτικού φορέα.
Και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου».
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με τη συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας» και υπογράμμισε ότι οι προοδευτικοί πολίτες πήραν το νέο φορέα στα χέρια τους.«Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους.
»Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι Εδώ», σημείωσε.
Και έκανε άνοιγμα στους υπόλοιπους υποψηφίους για την επόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο «σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε».

Θεοδωράκης: Ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται
Την κυρία Γεννηματά συνεχάρη ο Σταύρος Θεοδωράκης για την επιτυχία της μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εκφράζοντας την ελπίδα «να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης».
Ο κ. Θεοδωράκης συνεχάρη, επίσης, και τους άλλους συνυποψήφιούς του για τον αγώνα που έδωσαν. «Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία», τονίζει.
«Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του, καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας», προσθέτει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Τέλος, ευχαριστεί τους πολίτες που τον στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται», καταλήγει.

Μανιάτης-Ραγκούσης: Φώφη είσαι ο νικητής των εκλογών

Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησαν και οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης οι οποίοι την συνεχάρησαν. Σύμφωνα με την Χ. Τρικούπη της είπαν «είσαι ο νικητής των εκλογών». Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επικονώνησε και ο Γιώργος Παπανδρέου για να την συγχαρεί.«Νίκησε η παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας». «Ο προοδευτικός κόσμος που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας» πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.
«Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, ευχαριστώντας κάθε πολίτη που συμμετείχε στην ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης.

Καμίνης: Συγχαρητήρια, να πάμε ενωτικά

Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Φώφη, συγχαρητήρια για την νίκη σου, πρέπει να πάμε ενωτικά» φέρεται να της είπε.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε την ανάγκη ενότητας.«Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 200 χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Τους εθελοντές όλων των υποψηφίων, την επιτροπή Αλιβιζάτου πρώτα απ’ όλα που οδήγησε άξια μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Ευχαριστώ τους προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα. Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε.

H ηλικιακή κατανομή

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από την επεξεργασία στοιχείων για 170.000 ψηφοφόρους, η ηλικιακή κατανομή έχει ως εξής:

   • 17 ετών – 24 ετών είναι 3%
   • 25 ετών – 34 ετών είναι 8%
   • 35 ετών – 44 ετών είναι 10%
   • 45 ετών – 54 ετών είναι 15%
   • 55 ετών – 64 ετών είναι 26%
   • 65+ είναι 39%

in.gr 

kentroariostera-ekloges-1

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Γιώργος

  55 ετών – 64 ετών είναι 26%
  65+ είναι 39%

  Το έπιασαν το υπονοούμενο τα γερόντια.
  Δεν είναι τυχαίο ότι υπέγραψαν πως δέχονται τις θεμελιώδεις αρχές που ισχύουν από παλιά…

 2. PANE-6

  ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΣΕ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΑΛΟ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΜΠΛΟΓΚ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ NEWS ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ Μ.Μ.Ε. Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ.

 3. Σάκης

  Οι μνημονιάκηδες δεν ανασταίνονται! Καρφώνονται με παλούκι στο κεφάλι και τελειώνουν οριστικά!

 4. Anonimos

  Οι κάτωθι Συριζο-πασοκο-νεοδημοκράτες και οι συν αυτώ ακροδεξιο-φασιστο-ακροαριστεροί ολετήρες που φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν τον κοσμάκη όλα αυτά τα χρόνια βγάλτε το σκασμό ή τουλάχιστον σεβαστείτε τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες σας. Αλήθεια πόσο τιμώνται τα πληρωμένα και φιλικά σχόλια σας προς κυβερνώντα και μη αποκόμματα ρε ζώα όρθια;;

 5. CHRISTOS

  ΄΄ΔΕΝ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΛΑΙΣ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ΄΄ΠΑΛΙΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.