Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Αλλάζει «πρόσωπο» η είσοδος του Αγρινίου-Υπεγράφη η σύμβαση στην Περιφέρεια

Αλλάζει «πρόσωπο» η είσοδος του Αγρινίου-Υπεγράφη η σύμβαση στην Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «συντήρηση, αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας των εισόδων – εξόδων της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου» .

«Οι πόλεις μας έχουν ψυχή… Είναι η ψυχή των πολιτών που ζουν και κινούνται καθημερινά μέσα σε αυτές. Αλλά και των επισκεπτών τους. Τους αξίζει λοιπόν το καλύτερο. Ένα πρόσωπο που να ανταποκρίνεται στην ομορφιά του τόπου και των ανθρώπων της Δυτικής Ελλάδας. Αυτό το πρόσωπο θέλουμε να φανεί στην Πάτρα, τον Πύργο και το Αγρίνιο σε έναν χρόνο από σήμερα…».

Αυτά, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας των εισόδων – εξόδων της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου», που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η υλοποίησή του κατέστη δυνατή μετά από σημαντική επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών το τελευταίο εξάμηνο, ενώ υπήρξαν και πολύ σημαντικές βελτιώσεις ως προς το φυσικό αντικείμενο.


«Παραλάβαμε ένα έργο που χρονολογείται από το 2017, αλλά που επί της ουσίας ξεκίνησε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα μόλις από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η οριστικοποίηση της μελέτης εφαρμογής έγινε τον Δεκέμβριο. Τους τελευταίους έξι μήνες λοιπόν, όχι μόνο επισπεύσαμε όλες τις διαδικασίες, αλλά επί της ουσίας, αλλάξαμε και την ίδια την μορφή του, προχωρώντας σε πολύ σημαντικές βελτιώσεις.

Γιατί δεν μας αρέσουν οι… μισές δουλειές. Αλλά και γιατί η Περιφέρεια πρέπει να υπακούει στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να σχεδιάζει έργα μακράς πνοής και όχι μόνο έργα απλής συντήρησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας μεταξύ άλλων, την προσθήκη του κόμβου round about στην είσοδο του Αγρινίου (στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ), την απόφαση αντικατάστασης συνολικά του φωτισμού με λαμπτήρες τύπου led, την χιλιομετρική επέκταση του έργου μέχρι το ύψος της γέφυρας του Χαράδρου στην Πάτρα και μέχρι το ύψος Ερμίτσας στο Αγρίνιο, τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, κ.ά.

«Και δεν σταματάμε εδώ. Οι υπηρεσίες μας εργάζονται προκειμένου να προχωρήσουμε και σε νέες παρεμβάσεις, που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την αισθητική των εισόδων των πόλεων. Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές, οι πολίτες στη Δυτική Ελλάδα αξίζουν περισσότερα και καλύτερα. Γι’ αυτό και η προσπάθεια αυτής της Περιφερειακής Αρχής να αλλάξει το “τοπίο” είναι καθημερινή» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης, καταλήγοντας πως το σχέδιο της Περιφέρειας είναι οι μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας να πάρουν τη μορφή όμορφων ευρωπαϊκών κέντρων.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο αφορά τα εξής τμήματα εισόδων και εξόδων των τριών αστικών κέντρων:

• Για την πόλη της Πάτρας:

Α. Την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου από το ύψος της οδού Πανεπιστημίου μέχρι το ύψος της γέφυρας του Χαράδρου, μήκους 3 χλμ περίπου, Β. Την εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος των Ιτεών και για μήκος 500 περίπου μέτρων και Γ. Το σύνολο της οδού Κανελλοπούλου.

Για την πόλη του Πύργου:

Α. Την εθνική οδό Πατρών-Πύργου από τον κόμβο Νοσοκομείου και για μήκος περίπου 2 χλμ και Β. Την εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας από την πλατεία Μεταξά έως την οδό Αριστοτέλους, μήκους περίπου 800 m.

Για την πόλη του Αγρινίου:

Α. Τη εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και για μήκος περίπου 1 χλμ προς Ιωάννινα, Β. Την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων από τον κυκλικό κόμβο και για μήκος περίπου 1 χλμ προς Αντίρριο και Γ. Την εθνική οδό Αγρινίου-Καρπενησίου από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας και για μήκος περίπου 800 m προς Καρπενήσι.

Οι εργασίες που σε γενικές γραμμές θα εκτελεστούν στο Αγρίνιο είναι οι ακόλουθες:

* Επί της Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ανακατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού καθώς και τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις επισκευής ή αντικατάστασης (όπου απαιτείται) των φωτεινών σηματοδοτών καθώς και του ηλεκτροφωτισμού. Ειδικά έμπροσθεν του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ θα γίνει κατασκευή του κόμβου εισόδου-εξόδου στο σταθμό όπως αυτός στην σχετική άδεια.

* Επί της Αγρινίου – Καρπενησίου, τοπική επέμβαση αποκατάστασης παροχέτευσης ομβρίων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων Χρήστος Καραγιάννης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ Γιώργος Σύρμος, ο ειδικός σύμβουλος της ΠΔΕ Χρήστος Μητρογιώργος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Ανωνιμος

  Άιντε καιρός είναι να αναπλαστει ο δρόμος και οι είσοδοι εξοδοι γιατί ο δρόμος αυτός είναι φτιαγμένος π. Χ εποχή τότε που ήταν 5 φορτηγά, 10 λεωφορεία, και 10 ΤΑΧΙ,

 2. Ανώνυμος

  Καλά είναι όλα αυτά τα έργα…αλλά η είσοδος αυτή ποιον θα εξυπηρετεί?στην ουσία μόνο την Μακρυνεία!!!όλα τα άλλα χωριά έχουν είσοδο από αλλού…Αγγελόκαστρο ,Καλύβια,Δοκίμι,από Άγιο Δημήτριο …Θερμο μέχρι Παναιτώλιο..από Αβωρανη μεριά..Αμφιλοχία μέχρι Νεάπολη από Άγιο Δημήτριο…ξένος άνθρωπος δεν περνάει ούτε για πλάκα πλέον…πάει από νέα οδό…φτιάξτε κανένα έργο για τον πρωτογενή τομέα και αφήστε τα έργα βιτρίνας ρε…φτιάξτε κανένα αρδευτικό να ποτίζει ο κόσμος τα χωράφια για στο τέλος δεν θα μείνει κανένας στα χωριά ,και τα χωράφια θα μείνουν ΧΕΡΣΑ….

 3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΤΣΙΚΑΣ

  Συγχαρητήρια σέ όλους τους αρμοδίους. Παρακαλώ πολύ, θά μπορούσατε νά μάς ενημερώσετε τί γίνεται μέ τήν ένωση τού Αγρινίου μέ τήν Ιονία Οδό;
  Ευχαριστώ θερμώς.

 4. Ανώνυμος

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΙΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ
  ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ
  Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ.
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΟΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΡΓΑ
  ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΜΠΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

 5. Ανώνυμος

  Τωρα που θα κλεισει και το πανεπιστημιο να δειτε λαος που θα ερχετε….

 6. Πανος

  Και με τον απαράδεκτο κόμβο του σταδίου δε θα γίνει τίποτα? Στο σημείο εκείνο διασταυρώνονται 6 δρόμοι και οι φωτεινοί σηματοδότες από τους κάθετους δρόμους της εθνικής ανάβουν ταυτόχρονα. Εκεί κι αν χρειάζεται κυκλικός κόμβος

 7. Κώστας

  Δίκο έχει ο Πάνος …
  Στον κόμβο Σταδίου έπρεπε να υπάρχει κυκλικός κόμβος εδώ και χρόνια …
  Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο σημείο και σημειώνονται κάθε χρόνο πολλά τροχαία ….
  Δεν καταλαβαίνω γιατί το αφήνουν έτσι ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.