Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Σταρακά για το Πανεπιστήμιο

Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Σταρακά για το Πανεπιστήμιο

«Να σταματήσει επιτέλους το «ράβε –ξήλωνε» με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου» αναφέρει σε δήλωση της η  επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά, με αφορμή την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο,  Καλεί εξάλλου τον Δήμαρχο να προβεί σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δήλωση της Χριστίνας Σταρακά:   

«Δυστυχώς οι εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκουν για ακόμη μια φορά απροετοίμαστο το Αγρίνιο. Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την αναστολή λειτουργίας του ιδρυθέντος Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής, αποτελεί ξεκάθαρα μια περίπτωση εξαπάτησης από την κυβέρνηση.
Αντί η κυβέρνηση και η Υπουργός να εξασφαλίσουν τα μέσα και τους πόρους για την λειτουργία του Τμήματος προχωρούν εν κρυπτώ σε ενέργειες που υποβαθμίζουν και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής στην περιοχή.
Η κοινωνία του Αγρινίου δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τέτοιες συμπεριφορές.
Έχει κουραστεί από το «ράβε – ξήλωνε» της κεντρικής εξουσίας για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, έχει κουραστεί να είναι πάντα το Αγρίνιο μέσα σε κάθε υποτιθέμενη «μεταρρύθμιση» που καταλήγει σε καταργήσεις και απομακρύνσεις τμημάτων. Ποιος ξεχνά ότι μόνο ένα Πανεπιστήμιο υπήρξε άμεσο θύμα της περιβόητης «μεταρρύθμισης» Αρβανιτόπουλου κι αυτό ήταν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας;
Ως Δημοτική παράταξη, θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου δυο φορές το ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, προκειμένου από κοινού να χαράξουμε μια στρατηγική για το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και γίναμε ακροατές καθησυχαστικών δηλώσεων από την πλευρά του δημάρχου και θεατές της γνωστής παράστασης, της γεμάτης αισιοδοξία, που συνοψίζεται στο «είμαστε σε επαφές, κάνουμε ότι είναι δυνατόν, έχουμε καλή συνεργασία με το υπουργείο, θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Έστω και τώρα, καλούμε τον Δήμαρχο, να προβεί σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δράσουμε από κοινού για το καλό του Αγρινίου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΠΟΛΥ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΑΙ…… Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΦΥΣΕΚΛΙΚΙΑ !! CHRISTOS

  2. Anonymous

    Εγώ πάντως βλέπω οτι κεντρική και δημοτική εξουσία,ανεξαρτήτως απόχρωσης δεν νοιάζονται πραγματικά για την πόλη τις τελευταίες δεκαετίες.
    Εμείς φταίμε βεβαια που συνεχίζουμε και τους δικαιολογούμε και ακόμη χειρότερα τους ψηφίζουμε,εκτός εαν μας ικανοποιεί η εικόνα αυτής της πόλης.
    Τότε απλά αυτοί μας αξίζουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.