Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Αμετακίνητος ο Δήμος Αγρινίου για τα σκουπίδια του Μεσολογγίου-σκέψεις για προσφυγή στο ΣτΕ

Αμετακίνητος ο Δήμος Αγρινίου για τα σκουπίδια του Μεσολογγίου-σκέψεις για προσφυγή στο ΣτΕ

Αμετακίνητη φέρεται η  στάση του Δήμου Αγρινίου αναφορικά με το ζήτημα των απορριμμάτων του Δήμου Μεσολογγίου, όπως προκύπτει και από τις πληροφορίες του agrinionews.gr.

Το τελευταίο διάστημα, και με αφορμή την απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος  Κ. Σκρέκα, βάσει της οποίας καλείται καλείται με «εντέλλεσθε»  ο ΧΥΤΑ Στράτου να δεχτεί 3.000 τόνους απορριμμάτων του Μεσολογγίου, έχει προκληθεί αγεφύρωτο χάσμα στις δύο δημοτικές αρχές.

Η δημοτική αρχή Αγρινίου είναι δυσαρεστημένη με τους χειρισμούς που έγιναν χωρίς να ερωτηθεί έχοντας  και μια πλήρη επιχειρηματολογία γύρω από την αδυναμία του ΧΥΤΑ Στράτου να δεχθεί επιπλέον απορρίμματα από άλλες περιοχές.

Στο ζήτημα εξάλλου αναφέρθηκε, εμφανώς δυσαρεστημένους, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Γιώργος Παπαναστασίου βάλλοντας ευθέως κατά του Κ.Σκρέκα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μεταξύ άλλων ότι «Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όσα βλέπει η πεθερά. Τους νοιάζει μία πρόχειρη διαχείριση. Και αύριο; Θα το φάνε στο κεφάλι οι Δήμαρχοι. Αυτή είναι η πολιτική ή να διαχειριστούμε σωστά τα απορρίμματα;»

Στον Δήμο Αγρινίου πλέον επικρατούν σοβαρές σκέψεις να προσβληθεί η απόφαση Σκρέκα είτε μέσω προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας είτε με οποιοδήποτε άλλο νομικό μέσο κριθεί αναγκαίο.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή Μεσολογγίου με επιστολή στον Περιφερειάρχη, στον υπουργό Σπήλιο Λιβανό και στους βουλευτές του νομού ζητά να μεσολαβήσουν για να αρθεί η αδιαλλαξία του Αγρινίου, όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.