Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

«Αν κολλούσαν τα 700 άτομα που κοινώνησαν εδώ από τα Χριστούγεννα θα έπρεπε το Αγρίνιο να καταποντιστεί στην ασθένεια»

«Αν κολλούσαν τα 700 άτομα που κοινώνησαν εδώ από τα Χριστούγεννα θα έπρεπε το Αγρίνιο να καταποντιστεί στην ασθένεια»

Mε δύο παραδείγματα μάλιστα ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, επιχειρηματολόγησε για να αναδείξει και αυτός από την πλευρά του πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία. Αναφέρθηκε και στο δικό του τεστ που υπήρξε αρνητικό καθώς κατέλυσε από την ίδια λαβίδα που κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού που ακόμη καλπάζει μεγάλη αντιπαράθεση έχει προκληθεί σε επιστημονικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο για το αν η ασθένεια μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

Η Εκκλησία από την πλευρά της είναι κατηγορηματική πως οι πιστοί δεν κινδυνεύουν.

Mε δύο παραδείγματα μάλιστα ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, επιχειρηματολόγησε για να αναδείξει και αυτός από την πλευρά του πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία.

Στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία των Φώτων- που τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό εντός του Ναού και πολλούς πιστούς εξωτερικά- αλλά μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube ο π. Κ.Καντάνης περιέγραψε αρχικά το δικό του τεστ.

Όπως ανέφερε το περασμένο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό-με όλες τις περαιτέρω προφυλάξεις- και εν συνεχεία μάλιστα κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Αποφάσισε ακολούθως-αν και δεν είχε σύμπτωμα- να υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε αρνητικό.

«Μόνο με τη δύναμη του Θεού και την ενότητα μπορούμε να κρατηθούμε», υπογράμμισε ο εφημέριος της μεγαλύτερης ενορίας που επεσήμανε πως «η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός», ανέφερε.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν 700 περίπου άτομα εδώ κολλούσαν θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια».

Ο π.Κ.Καντάνης κατέληξε « πως πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ΄ όλα να έχουμε το Χριστό»

Όσα ανέφερε ο πατήρ Κ.Καντάνης στο απόσπασμα από το βίντεο (εδώ όλο) που ανήρτησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου:

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Γιώργος

  Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει στη ζωή και στο θάνατο των ανθρώπων;;;;;
  Κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος;;;;;;;!!!!!!???????

 2. βανιας

  Θα τα πούμε σε λίγο καιρό που θα φανούν τα κρούσματα. Απαράδεκτος !!

  Καμαρώνει κιόλας για τον αριθμό που μετέλαβε.

 3. G.C

  Ο ιερέας μια χαρά τοποθετήθηκε Αλλα η δημοσιογραφία κρατάει και βαζει τίτλους αυτους που θέλει… γιατί δεν βάλατε το τελευταίο αποσπασμα; ….πως πρέπει να τηρούμε οσα λένε οι επιστήμονες… γιατί δεν το βάλατε σαν τιτλο την αγάπη του ιερεα προς τους επιστήμονες… ενας ιερεας που προσπαθεί για τον τοπο του και τα για εμας τα νεα παιδιά

 4. Τ.Κ

  Ο παπάς έτοιμος είναι να φορέσει το πουκάμισο ανάποδα είναι…

 5. Άκης Ροδίτης

  Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που σήμερα τρολάρουν τον παπά-Καντάνη, είναι αυτοί που κλείνουν το μάτι στους ψεκασμένους και μέχρι μας έλεγαν ότι το εμβόλιο δεν υπάρχει.

 6. Anonimos

  Τελικά στην Νέα Ελλάδα γιατί όλα τα κρινουμε με τρόπο αρνητικό, τρόπο εισαγγελικό, έναν τρόπο ελεγκτή; Δεν υπάρχει και άλλη άποψη; Όλοι οι Νόμοι είναι σοφοί και αλάνθαστοι; Γιατί ακούμε μονόπλευρα; Γιατί δεν έχουμε Πίστη; Γιατί κρίνουμε και επικρίνουμε τους πάντες και τα πάντα; Υπάρχει ελπίδα να αναστηθούμε σαν λαός! Ή θα κλαίμε την μαύρη μοίρα μας! Ο Θεός μας έδωσε τα πάντα για να ζούμε με τις οικογένειες μας και με την καθοδηγησή του πάνω στην Γη. Εμείς γιατί δεν έχουμε πίστη; Μήπως αλαξοπιστούμε, από τις κάλπικες υποσχέσεις αυτών που αποφασίζουν για τον υπέρ κορεσμό, του πλανήτη! Καθημερινή είναι η Νόμοι που ψυφιζονται και αυτό καταργούνται, ή δεν εφαρμόζονται ποτέ στην πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.