Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Αναδεικνύουμε το σαλόνι μας

Αναδεικνύουμε το σαλόνι μας

Είναι εύκολο να ζεστάνετε έναν χώρο αν αυτός είναι μικρός. Οι μεγαλύτεροι χώροι, ωστόσο, εμφανίζουν μερικές προκλήσεις αν θέλετε να τους κάνετε να είναι ζεστοί, άνετοι και φιλόξενοι. Αν το καθιστικό σας είναι μεγάλο και… κρύο, εύκολα μπορείτε να το μετατρέψετε σε έναν ζεστό χώρο.

Προτιμήστε γωνιακούς καναπέδες: Επιλέξτε γωνιακούς καναπέδες σε μεγάλες διαστάσεις και τοποθετήστε τον στο κέντρο του καθιστικού σας. Οι γωνιακοί καναπέδες είναι άνετοι και δεν έχουν το κενό που θα δημιουργούσαν δύο ξεχωριστοί καναπέδες. Διαλέξτε κάποιο ριχτάρι με απαλή υφή για να τους διακοσμήσετε και θα δείτε πως ο χώρος σας αυτόματα θα φαίνεται πιο ζεστός. Επιλέξτε γωνιακούς καναπέδες σε μεγάλες διαστάσεις και τοποθετήστε τους στο κέντρο του καθιστικού σας.

Ψηλά φυτά: Γεμίστε κάθετα τον χώρο με ψηλά φυτά τοποθετώντας τα σε μοναχικές γωνιές. Τα φυτά θα γεμίσουν τον χώρο, θα του δώσουν χρώμα, θα μειώσουν το ύψος και θα τον κάνουν να φαίνεται πιο ζεστός και συμπαγής.

Σκούροι τοίχοι: Οι ανοιχτοί τόνοι αντανακλούν το φως, ενώ οι σκούροι κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αν το καθιστικό σας είναι μεγάλο και θέλετε να το «μαζέψετε», τότε διαλέξτε έναν σκούρο τόνο για να βάψετε τους τοίχους σας. Ιδανικά είναι τα γκρι, τα σκούρα πράσινα, τα απαλά καφέ και τα βαθιά μπλε.

Αντικαταστήστε τα coffeetables με μεγάλα οθωμανικά καθίσματα: Τα μεγάλα οθωμανικά καθίσματα χρησιμεύουν για να κάθεστε, μπορούν όμως να λειτουργήσουν και ως coffeetables αν τα βάλετε στο κέντρο του καθιστικού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε αποθηκευτικό χώρο, θα μειώσετε το κενό που υπάρχει μεταξύ καναπέ και τραπεζιού και θα προσθέσετε μια ζεστή και απαλή υφή στον χώρο.

Ογκώδη έργα τέχνης: Τα έργα τέχνης είναι ιδανικά για να γεμίσετε τους εκτενείς τοίχους σας και να βάλετε μια πινελιά τέχνης στον χώρο. Προτιμήστε έργα μεγάλων διαστάσεων, κατά προτίμηση σε καμβά και με έντονα χρώματα. Ο καμβάς δίνει την αίσθηση του χειροποίητου και θα ζεστάνει τον χώρο πολύ περισσότερο απ’ ότι αν χρησιμοποιούσατε για παράδειγμα γυαλί.

Φωτισμός: Ανεξάρτητα από το μέγεθος, ο φωτισμός μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση που έχει ένας χώρος. Τα μεγάλα καθιστικά έχουν συνήθως αρκετά παράθυρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ, ωστόσο, οι μεγάλοι χώροι δημιουργούν σκιές και έχουν σκοτεινές γωνίες. Επιλέξτε απαλό φωτισμό για να φωτίσετε αυτά τα σημεία. Σε κάθε περίπτωση, μην περιοριστείτε σε ένα κεντρικό και δυνατό φωτισμό, αλλά βάλτε φωτιστικές πηγές (ζεστού φωτός) σε αρκετά σημεία και αν είναι δυνατόν σε διαφορετικά επίπεδα. Ο φωτισμός μπορεί να ενοποιήσει τον χώρο και να κάνει το καθιστικό σας να φαίνεται πραγματικά ζεστό και φιλόξενο.

Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η διακόσμηση που θα επιλέξετε για το σαλόνι σας, το σίγουρο είναι ότι οι γωνιακοί καναπέδες είναι ικανοί να απογειώσουν κάθε στυλ σαλονιού και εμείς μπορούμε να επιλέξουμε διάφορα στυλ ανάμεσα στα έπιπλα EpiplaGand.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.