Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ανακοίνωση της Αντιπολίτευσης Θέρμου

Ανακοίνωση της Αντιπολίτευσης Θέρμου

logo-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΜε αφορμή το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Μαΐου  2017 & τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 26 ης  Μαΐου, η αντιπολίτευση Θέρμου, παράταξη «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου», αναφέρει σε ανακοίνωση της:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου που συνεκλήθη την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα ιδιαίτερης σημασίας τα οποία παρατίθενται εδώ:

  1. Διοργάνωση εκδήλωσης εγκαινίων μνημείου πεσόντων αεροπόρων και ψήφιση πίστωσης. Τα χρήματα για την εκδήλωση αυτή, υπολογίστηκαν περίπου στα 6.000,00 €. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε σε επιστολή του κ. Δημάρχου προς τους συγγενείς των πεσόντων, στην οποία μεταξύ άλλων αιτείται από τους συγγενείς ενός εκάστου εκ των πεσόντων το ποσό των 200,00 € για την τοποθέτηση εντοιχισμένης φωτογραφίας ενός εκάστου εξ αυτών, ενώ σε βάθος ενός έτους, ζητείται επί πλέον το ποσό των 4.800,00 € περίπου χωρίς ΦΠΑ, για την κατασκευή μιας εκάστης εκ των προτομών.

Στη συζήτηση για το θέμα αυτό πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι έθεσαν ερωτήματα. Κατ’ αρχάς ετέθη το θέμα αν και κατά πόσον είναι ηθικό το να ζητά ο Δήμος από τους συγγενείς των πεσόντων χρήματα για το μνημείο. Ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως αυτό γίνεται επειδή δεν προβλεπόταν αρχικά η τοποθέτηση φωτογραφίας και γραμμάτων, κι αυτό ήταν κάτι που ζήτησαν κάποιοι συγγενείς. Αναπάντητο έμεινε το ερώτημα, τι θα γίνει αν κάποια οικογένεια δεν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για την προτομή του πεσόντος. Εμείς τονίσαμε, πως το κόστος πλήρωσης του μνημείου, πρέπει να το αναλάβει ο Δήμος και δεν πρέπει το θέμα αυτό να εγείρει ζητήματα ηθικής και οικονομικής μορφής εις βάρος δημοτών μας. Τελικά, απόφαση επί του θέματος δεν ελήφθη. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αρ. Κατσαρός είπε πως θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση.

  1. Πρόσληψη προσωπικου ΙΔΟΧ δίμηνης διάρκειας ειδικότητας Δασολόγου – Περιβαντολόγου για τις ανάγκες του Δήμου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε την εισήγηση για την πρόσληψη, εισήγηση του κ. Κωστακόπουλου Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας.

Συμφωνήσαμε με την πρόταση αυτή,  αλλά υπενθυμίσαμε στο σώμα και τη δική μας πρόταση πριν μερικούς μήνες,  που έκανε λόγο για συζήτηση και απόφαση για τις ειδικότητες των υπαλλήλων οχτάμηνης διάρκειας που θα ζητούνταν.  Ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως για το θέμα αυτό ασχολούνται οι υπάλληλοι. Έτσι σήμερα, ενώ απαιτείται η παρουσία περιβαλλοντολόγου στο δήμο,  η πρόσληψη γίνεται  για μόνο δυο μήνες.

  1. Στην πρόσκληση προς συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής, στις 26 Μαΐου 2017, υπήρχε και το θέμα: Έγκριση διάθεση – δέσμευση πίστωσης000,00 € με ΦΠΑ, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: Διαμόρφωση προαύλιου χώρου Γυμνασίου Θέρμου με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση [άρθρο 32 του Ν.4432/2016] και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών. Υπέρ της ανάθεσης με διαπραγμάτευση, ψήφισαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας και οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας: Καλογερής Παναγιώτης, Γλαβάς Γεώργιος και Παπαθανασόπουλος (Κορομπίλης) Ιωάννης. Υπέρ της δημοσίευσης της διακήρυξης και του ανοικτού διαγωνισμού ψήφισαν οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Κατσαρός Αριστείδης, Δάλλας Δημήτριος και η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Λαγιοπούλου – Κομποτού Γιάννα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.