Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020

“Aναλογικά με τον πληθυσμό του Δήμου, ήδη φιλοξενούμε ικανό αριθμό προσφύγων” λέει ο δήμαρχος Μεσολογγίου

“Aναλογικά με τον πληθυσμό του Δήμου, ήδη φιλοξενούμε ικανό αριθμό προσφύγων”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την πιθανή υποψηφιότητα του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που βρίσκεται στο Μεσολόγγι ως κέντρο μεταφοράς μεταναστών. Υπογραμμίζει εξάλλου ότι « ότι το ιστορικό 2/39 Σ.Ε. βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης, λίγα μόλις μέτρα από την Πύλη και τον Κήπο των Ηρώων, εκεί όπου έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες εποποιίες της Νεώτερης Ιστορίας των Ελλήνων».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρου:

«Το ζήτημα της υποδοχής και της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών είναι κεντρικό και χρειάζεται υπεύθυνη αντιμετώπιση. Κατά την άποψη μας χρειάζεται ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης του προβλήματος με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Και σε αυτό το σχέδιο είναι απολύτως αναγκαίο να ληφθούν υπόψη οι τοπικές ιδιαιτερότητες αλλά και η αρχή της αναλογικότητας για κάθε περιοχή ή κάθε Δήμο. Αναφορικά με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου τονίζω ότι ήδη φιλοξενεί περίπου 200 μετανάστες, που απ’ ότι γνωρίζαμε θα παρέμεναν για ένα πεντάμηνο, αλλά ήδη έχει περάσει περίπου ένας χρόνος.
Θεωρούμε λοιπόν ότι αναλογικά με τον πληθυσμό του Δήμου, ήδη φιλοξενούμε ικανό αριθμό προσφύγων.
Επιπρόσθετα ας μην ξεχνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι το ιστορικό 2/39 Σ.Ε. βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης, λίγα μόλις μέτρα από την Πύλη και τον Κήπο των Ηρώων, εκεί όπου έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες εποποιίες της Νεώτερης Ιστορίας των Ελλήνων.
Κατά συνέπεια είναι πέραν πάσης λογικής να εγκατασταθούν μετανάστες εντός του αστικού ιστού, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν οι απαραίτητες κοινωνικές υποδομές και λειτουργικές δομές».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Κωστας

    Τώρα που διώχνουν τα 8 μήνα (και μετα απο τις αρνητικές εισηγησεις για αυτα απο τον δήμαρχο) μπορεί και άλλους, αλλιώς δε θα μεινει κανείς εδώ.

  2. .

    Ποιους προσφυγες δημαρχε?λαθρομεταναστες θες να πεις.εγω κατι μαυρους και μαυρες ειδα με μαλλια ραστα.αλλα βραστα δημαρχε,στην παρελαση στις 28/10 αυτους ντυστους τουρκους απο την αιγυπτο για να κανεις τη διαφορα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.