Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2020

Αναμένεται παράταση από έναν έως δύο μήνες στην κτηματογράφηση

Παράταση από έναν έως δύο μήνες στα προγράμματα κτηματογράφησης που «τρέχουν» σήμερα σε όλη τη χώρα αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, αυτή θα είναι και η τελευταία παράταση που θα δοθεί, ενώ για όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις θα ακολουθήσουν κυρώσεις. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς οι ρυθμοί υποβολής δηλώσεων έχουν μπει στο …ρελαντί, με τη συμμετοχή στα προγράμματα της νέας γενιάς κτηματογράφησης (ΚΤΙΜΑ 16), η οποία «τρέχει» σήμερα για το υπόλοιπο 60% της χώρας να αγγίζει μόλις το 21%.

Να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση – πέρα από απαραίτητο εργαλείο για τη διασφάλιση της περιουσίας πολιτών και Δημοσίου _ με ορίζοντα το 2021. Επιπλέον, αν τα παραδοτέα των συμβάσεων που «τρέχουν» δεν καλύπτουν το 50% των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν τα 84 εκατ. ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 με στόχο τη δημιουργία κτηματολογικής βάσης δεδομένων στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (συνολικής δαπάνης 320 εκατομμυρίων ευρώ).

tovima.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Για να γινει το κτηματολογιο πρέπει να σταματισει η γραφειοκρατια φερε και τούτο, φέρε και εκείνο, φέρε και τ’ άλλο, δεν πάει άλλο αυτό το μπάχαλο. Με δυο ατομα στις υπηρεσιες υποθυκοφυλακιου δεν γινετε δουλειά. Ο κοσμακης εχει προβληματα υγειας σωματικα, οργανικά, ψυχικά, χρηματικά, φοροτεχνικα κλπ τον εχουν ξεζουμισει ΟΛΟΙ αυτοι η δηθεν και οι τάχα που θα οργανωσουν το ανωργανωτο και ελεηνό κρατος. 2020 και δεν μπορει ο καθε πολητης να αιτηθει απο το σπιτι του το εγγραφο που χρειαζεται και να το λαμβανει στο mail του αλλα προτιμανε να σερνεται στα πεζοδρομια σαν βρωμοσκολικας καταληγοντας στο 166 ημηλιποθυμος η ταυλα σε ραντζο νοσοκομειου. Αισχος ποιά!!!! Μας εφαγε η Διαυγεια η Διαφανεια και η Αξιοκρατια σε αυτην την χώρα.👎👎👎

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.