Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Αναβλήθηκε η δίκη της πρώην δημοτικής αρχής Mεσολογγίου για το νερό του Αιτωλικού

Αναβλήθηκε η δίκη της πρώην δημοτικής αρχής Mεσολογγίου  για το νερό του Αιτωλικού

Τον Απρίλιο του 2020 θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που αφορά στο νερό του Αιτωλικού.

Η κατηγορία που τους έχει αποδοθεί είναι παράβαση καθήκοντος και η υπόθεση αφορά στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο νερό του Αιτωλικού τον Ιανουάριο του 2017. Λόγω επιβάρυνσης της πηγής ύδρευσης του Αιτωλικού απαγορεύτηκε η χρήση του νερού και για το λόγο αυτό ο σύλλογος Αλιέων και κάποιοι κάτοικοι θεώρησαν υπεύθυνο τον δήμο καταθέτοντας εναντίον της δημοτικής αρχής ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας την προμήθεια νερού στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δήμου Σπ. Χουλιάρα, που χειρίστηκε από την αρχή την υπόθεση, επειδή η λύση στο πρόβλημα του νερού δεν ήταν αρμοδιότητα του δήμου, αλλά της ΔΕΥΑΜ, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε και κατατέθηκε καινούργια, κατά της ΔΕΥΑΜ. Όμως το ποινικό μέρος της υπόθεσης παρέμεινε και έτσι όλοι οι σύμβουλοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Στην υπόθεση αυτή έχουν δοθεί πολλές αναβολές κάτι που συνέβη για μια ακόμη φορά αφού δεν ήταν παρόντες οι μάρτυρες, οι οποίοι τιμωρήθηκαν από την Έδρα όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-iaxmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.