Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Ανδρολογικές παθήσεις που πλήττουν ολοένα και περισσότερους άνδρες

Ανδρολογικές παθήσεις που πλήττουν ολοένα και περισσότερους άνδρες

Από τις πιο γνωστές ανδρολογικές παθήσεις είναι η στυτική δυσλειτουργία, η νόσος περονί και η κιρσοκήλη. Ο ουρολόγος-ανδρολόγος είναι υπεύθυνος γι’ αυτές τις παθήσεις και μπορεί να προσφέρει τη θεραπεία του ύστερα από διάγνωση και πλήρη εκτίμηση της κατάστασης.

Κιρσοκήλη

Η κιρσοκήλη είναι μία πάθηση των όρχεων, η οποία εμφανίζεται σε αρκετούς άνδρες συνήθως σε αυτούς που προσπαθούν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν. Ανευρίσκονται κιρσοί στις φλέβες του δικτύου των όρχεων, οι οποίες δυσλειτουργούν.

Μπορεί να εμφανιστεί και στους δύο όρχεις ή μόνο στον έναν όπου αυτό είναι και το σύνηθες. Η κιρσοκήλη εμφανίζει συμπτώματα σε ένα μέρος ασθενών που σχετίζονται με κνησμό και με ψηλαφητή μάζα στον όρχι. Επιπλέον υπάρχει και ένα αίσθημα δυσφορίας στην περιοχή.

Η θεραπεία της εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είναι απαραίτητο να γίνει κάποια θεραπεία και άλλες που η ενδεδειγμένη θεραπεία είναι η χειρουργική.

Στυτική δυσλειτουργία

Για την στυτική δυσλειτουργία η θεραπεία μπορεί να είναι συνδυαστική ανάλογα με την κάθε περίπτωση εξατομικευμένα.Πρώτη μέθοδος είναι η φαρμακευτική. Έπειτα τα κρουστικά κύματα, τα οποία θεραπεύουν την αίτια, οι πεϊκές ενέσεις και η πεϊκή πρόθεση, μία χειρουργική μέθοδος που δίνει οριστική λύση στην στυτική δυσλειτουργία.

Νόσος περονί

Η νόσος peyronieπροκαλεί γωνίωση του πέους και εμφανίζεται κυρίως στην μέση ηλικία. Μπορεί να ξεκινήσει σαν φλεγμονή, η οποία καταλήγει σε πολύ σκληρή ουλή, καθυστερώντας την επούλωση. Η συντηρητική θεραπεία δεν έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα ως τώρα. Από την άλλη η χειρουργική θεραπεία είναι η μόνη λύση για να μπορέσετε να δείτε αποτελέσματα. Η σύγχρονη τεχνική της πεϊκής πρόθεσης είναι η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους ασθενείς.

Androclinic

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.