Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Αντιδρά η Α’ ΕΛΜΕ στην «εξίσωση κολλεγίων με δημόσια πανεπιστήμια»

Αντιδρά η Α’ ΕΛΜΕ στην «εξίσωση κολλεγίων με δημόσια πανεπιστήμια»

Η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας κοινωνία απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου που προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. Η ανακοίνωση:

H κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.
Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.
Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.
Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία. Η χρηματοδότησή της μειώνεται στον προϋπολογισμό του 2020, σχολεία παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και φαντάροι διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο.
Η Α ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ σε συντονισμό με τις άλλες ΕΛΜΕ την ΟΛΜΕ και την κοινωνία απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και την ανατροπή οποιουδήποτε αντιεκπαιδευτικού μέτρου επιχειρείται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΄΄ΠΟΥ…ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ΄΄!!!!!!!!! Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΛΗΔΩΝ !!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.