Τετάρτη, Μάιος 22, 2019

Αντιπολίτευση Θέρμου: Ο «δήμαρχος» της μειοψηφίας επιχαίρει γιατί δεν υλοποιείται η απόφαση της ευρείας διαπαραταξιακής πλειοψηφίας

kasolas Ο «δήμαρχος» της μειοψηφίας του δημοτικού συμβούλιου Θέρμου  επιχαίρει γιατί δεν υλοποιείται η απόφαση της ευρείας διαπαραταξιακής πλειοψηφίας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η αντιπολίτευση (συνδυασμός  «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου» με επικεφαλής τον κ.Θ.Κασόλα). Η ανακοίνωση:

Ο «ΔΗΜΑΡΧΟΣ» ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ, ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

Στο έργο της κατασκευής του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Θέρμου ήμασταν και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Διαφωνήσαμε και διαφωνούμε στον τρόπο της κατασκευής και εξαρχής ταχθήκαμε υπέρ της δημοπρασίας. Για την καθυστέρηση του έργου ευθύνεται ο κ. Κωνσταντάρας για τους παρακάτω λόγους:

  • Δε συνέταξε έγκαιρα τη μελέτη, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου το Σεπτέμβριο 2014 αφού γνώριζε ότι το προαύλιο του σχολείου δεν συμπεριλαμβανόταν στην εργολαβία επισκευής του Γυμνασίου.
  • Έστειλε επιλεκτικά προσκλήσεις σε τρεις εταιρείες για να δώσουν προσφορές. Το γεγονός αυτό οδηγεί τον κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη να αντιληφθεί ποιος πρεσβεύει το φως και ποιος το σκοτάδι.

Σε ερώτηση δε του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θόδωρου Κασόλα γιατί δεν κάλεσε και ντόπιους εργολάβους να δώσουν προσφορές, όπως είχε πει στην οικονομική επιτροπή αλλά και όπως ήταν το σωστό να κάνει, απάντησε ότι κανένας ντόπιος εργολάβος δεν μπορούσε να αναλάβει το έργο της κατασκευής του προαυλίου του Γυμνασίου. Αν είναι δυνατόν! Αυτό σαφώς και δεν ισχύει! Αποδεικνύεται άλλωστε από την τάξη του εργοληπτικού πτυχίου που τη διαθέτουν Μηχανικοί της περιοχής, κάτι το οποίο τονίσαμε σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Μετά την ένσταση του Συνδέσμου Εργοληπτών Αγρινίου που ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για ανάθεση με διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2017, θα μπορούσε να προχωρήσει στη δημοπρασία οπότε το έργο σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί και θα είχε αρθεί η οποιαδήποτε επικινδυνότητα για τους μαθητές του σχολείου, αλλά δεν το έκανε. Δυνατότητα προσφυγής στο άρθρο 152 του Κ.Δ.Κ., αν απαιτούνταν, είχε μόνο ο Σύνδεσμος δικαίωμα να κάνει.

Κατόπιν,  για λόγους πλαστιμότητας και επειδή πολιτική σημαίνει ευελιξία και όχι ψέμα και επίδειξη και κυρίως για να καταδειχθεί η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημοπρασία, η οποία εκφράστηκε από την πλειοψηφία του στις 22/12/2017, όπου δώδεκα (12) Δημοτικοί Σύμβουλοι απ’ όλους τους συνδυασμούς, πέντε (5) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τέσσερις (4)  ανεξάρτητοι, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και δυο (2) της παράταξης του δημάρχου, ένας εκ των οποίων και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφωνήσαμε στην πρόταση για κατασκευή του έργου με δημοπρασία, που κατατέθηκε από τους κ.κ.  Πριόνα, Σύμβουλο της παράταξης Κωνσταντάρα και Τριανταφυλλάκη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία ακυρώθηκε τελικά από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λόγω αναρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η εφαρμογή του Ν.4412/16 άρθρο 106, η αποστολή του φακέλου στο αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η διόρθωση της απόφασης 145/2017 της Οικονομικής Επιτροπής της οποίας η πλειοψηφία αποφάσισε το ίδιο με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά στο διατακτικό της απόφασης παραλείφθηκε η σχετική παράγραφος.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ.

Ο κ. Κωνσταντάρας μας προβληματίζει για ακόμη μια φορά όταν θεωρεί «υπονομευτές του δημάρχου» τους δώδεκα (12) Δημοτικούς Συμβούλους δηλαδή την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε σύνολο 21 Συμβούλων. Εξ άλλου ο ίδιος και η «παράταξή» του αποτελούν μειοψηφία.

Τέλος, τον «υποκινητή», που αναφέρει ο γράφων του δημοσιεύματος, καλό θα ήταν να τον κατονομάσει γιατί αλλιώς ονειρεύεται μάγισσες, που δεν υπάρχουν. Ερινύες όμως σίγουρα υπάρχουν και θα παιδεύουν αυτόν που επιχαίρει όταν  συνεχώς χάνονται οι ευκαιρίες για ανάπτυξη στον δήμο μας.  

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.