Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Η αντιπολίτευση Θέρμου για τα «συμβαίνοντα στον Δήμο»

Η αντιπολίτευση Θέρμου για τα «συμβαίνοντα στον Δήμο»

Ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου» υποστηρίζει ότι ο δήμος «πλήρωσε τόκους αρκετά υψηλούς, γιατί δεν πλήρωνε τμήμα υπογεγραμμένου από την επιβλέπουσα υπηρεσία λογαριασμού δημοσίου έργου».

Η ανακοίνωση:

«Συμβαίνοντα στον Δήμο Θέρμου……….

Παραθέτουμε στην κρίση των δημοτών μας, τα συμβαίνοντα στον Δήμο Θέρμου.

Πλήρωσε τόκους αρκετά υψηλούς, γιατί δεν πλήρωνε τμήμα υπογεγραμμένου από την επιβλέπουσα υπηρεσία λογαριασμού δημοσίου έργου.

Παραθέτουμε ενδεικτικά στοιχεία:

 Τίτλος Έργου: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΚΟΝΙΣΚΑΣ.
Το έργο συμβασιοποιήθηκε στις 12/12/2005, με προϋπολογισμό 141.712,92€ συν ΦΠΑ.
Στις 24/11/2009 εγκρίθηκε ο τελευταίος λογαριασμός της τάξης των 38.469,43€ με ΦΠΑ.
Στις 28/12/2009 συγκροτείται επιτροπή παραλαβής με μέλος αυτής τον σημερινό Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ-ο Νίκο Κωστακόπουλο.
Στις 30/12/2019 ο Δήμος Θέρμου πλήρωσε μόνο 17.828,37€.
Η διαφωνία που οδήγησε στην μη πληρωμή όλου του ποσού του υπογεγραμμένου λογαριασμού, δεν καταγράφηκε ΠΟΤΕ στο Πρωτόκολλο Παραλαβής, ενώ δεν σταμάτησε η Παραλαβή του Έργου.

 Σε άλλο έργο στα όρια του Δήμου με τίτλο: ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΘΕΡΜΟ – ΔΡΥΜΩΝΑΣ – ΝΕΡΟΧΩΡΙ – ΑΡΓΥΡΟ ΠΗΓΑΔΙ που επέβλεπε η Δ.Τ.Υ, διεκόπη η παραλαβή από την επιτροπή παραλαβής, όταν διαπιστώθηκαν παραλείψεις.

Στις 31/7/2014 ζητάει η Κ/Ξ που έφτιαξε το έργο το υπόλοιπο, δηλ. 21.334,88€ με αίτηση με αριθ. πρωτ. 2962/2014. Είχαν τότε γίνει δημοτικές εκλογές και Δήμαρχος είχε εκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος.

Το έργο είχε παραληφθεί, κι έπρεπε μετά την αίτηση της Κ/Ξ να πληρωθεί, ή να επιδιωχθεί μετά την πρώτη δικαστική απόφαση, έστω και με εξωδικαστικό συμβιβασμό, κάτι όμως που δεν έγινε.

Τελικά το Eφετείο Πατρών υποχρεώνει το Δήμο με αποφασή του σε καταβολή στην Κ/Ξ του ποσού των 39.242,29€.

Μετά από απανωτά ερωτήματα, σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στην συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2021 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είπε: «Ήταν λάθος του Δήμου το ότι δεν πλήρωσε εγκαίρως, καθότι έγιναν οι εργασίες», κι ότι όταν έγινε αυτή η διαδικασία δηλ. των δικαστηρίων, «ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ».

Τελικά, υπάρχει συνεργασία στην κορυφή του Δήμου;
Γιατί πληρώνονται αδίκως τέτοια ποσά;»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.