Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Απαιτούν άπλετο φως στο εργατικό ατύχημα με θύμα τον 20χρονο από Αγρίνιο

Απαιτούν άπλετο φως στο εργατικό ατύχημα με θύμα τον 20χρονο από Αγρίνιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Oικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας-Βόνιτσας καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ρίξουν άπλετο φως στο εργατικό ατύχημα με θύμα τον 20χρονο Αλέξανδρο Τριάντη και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν ανήκουν.

Πρόκειται για τον νεαρό, κάτοικο Αγρινίου-καταγόμενο από το Ξηρόμερο, που τραυματίστηκε την περασμένη Τετάρτη σε ανεγειρόμενο συγκρότημα κατοικιών επί του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας- Νυδρίου στην περιοχή της Νικιάνας.

«Οι ανεπαρκείς, ως ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκουν τραγικό θάνατο, ή να τραυματίζονται πολύ σοβαρά, εργαζόμενοι που δίνουν την μάχη για την επιβίωση τους και των οικογενειών τους, σε δύσκολες συνθήκες. Τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας πολλών συναδέλφων μας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δε μιλάμε πλέον για εργατικά ατυχήματα αλλά για εργοδοτικά εγκλήματα αφού μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων», αναφέρει το Συνδικάτο Oικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας-Βόνιτσας που σημειώνει πως θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας

Η ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας- Βόνιτσας καταγγέλει στο λαό της περιοχής το εργατικό ατύχημα σε ανεγειρόμενο συγκρότημα κατοικιών επί του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας- Νυδρίου στην περιοχή της Νικιάνας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συνάδελφος μας, 20 χρονών, από την περιοχή του Αγρινίου, έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος και τώρα βρίσκεται, σοβαρά τραυματισμένος, νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο κλάδος μας, ο κλάδος των κατασκευών πληρώνει βαρύ «φόρο αίματος» στους χώρους δουλειάς για να «βγαίνει η δουλειά» και να αυγαταίνουν οι τζίροι και τα κέρδη των εργολάβων και των κατασκευαστικών εταιριών.
Οι ανεπαρκείς, ως ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκουν τραγικό θάνατο, ή να τραυματίζονται πολύ σοβαρά, εργαζόμενοι που δίνουν την μάχη για την επιβίωση τους και των οικογενειών τους, σε δύσκολες συνθήκες. Τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας πολλών συναδέλφων μας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δε μιλάμε πλέον για εργατικά ατυχήματα αλλά για εργοδοτικά εγκλήματα αφού μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ρίξουν άπλετο φως στο συμβάν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν ανήκουν.
Καλούμε επίσης την κυβέρνηση, άμεσα να επανδρώσει το ΣΕΠΕ, με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για να σταματήσουν τα εργατικά ατυχήματα με θύματα συναδέλφους μας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας- Βόνιτσας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας.

Απευθύνουμε έκκληση στους συναδέλφους μας ή σε οποιονδήποτε είναι σε θέση να δώσει αίμα για τον συνάδελφο μας να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο με το όνομα Αλέξανδρος Τριάντης του Γεωργίου.

Συνάδελφοι, ο μόνος δρόμος για να προστατεύσουμε, την υγεία μας, την ίδια μας τη ζωή είναι ο αγώνας μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από τις γραμμές του σωματείου μας. Δυναμώνουμε το σωματείο μας, γραφόμαστε μαζικά μέλη του!

29-8-20
Το ΔΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.