Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Απαντά για το Κέντρο Κοινότητας Αγρινίου ο Αντιδήμαρχος Κ.Καλαντζής

dimotiko-symvoulio-29-1-2018 (18)Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής απάντησε σε ανακοίνωση της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Αγρινίου. Η απάντηση:

«Το «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Αγρινίου λειτουργεί ένα χρόνο και συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στον πρώτο όροφο στη συμβολή των οδών Τσιτσιμελή & Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων. Στόχος της λειτουργίας του είναι η εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και αποτελεί ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή μας.
Μέχρι σήμερα οι ωφελούμενοι του «Κέντρου Κοινότητας» ανέρχονται περίπου στους 6200 και αφορούν: ένταξη στο ΚΕΑ, συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες όπως ΟΑΕΔ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κ.λ.π., ενώ παράλληλα υλοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα κοινωνικά, υγείας κ.α.
Το «Κέντρο Κοινότητας» συνεχώς διευρύνεται με νέες αρμοδιότητες, γεγονός που συνέβαλε στην αναζήτηση νέου χώρου, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης για τη μετεγκατάσταση του.
Η ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνική πολιτική του Δήμου Αγρινίου, με τη λειτουργία αποτελεσματικών υποδομών κοινωνικής στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και όσων χτυπήθηκαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, αποτέλεσε κομβικό σημείο της πολιτικής μας. Χιλιάδες συμπολίτες μας με οικονομικές δυσκολίες βρήκαν καταφύγιο και υποστηρίζονται από τις δομές. Μέλημά μας ήταν πάντα η εξυπηρέτηση των πολιτών και η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους με ευαισθησία και σοβαρότητα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Καλά εντάξει τώρα όσο γραφικός και αν είναι ο Τραπεζμαν στο συγκεκριμένο έχει δίκιο
    Σε ένα τραπεζάκι στον διάδρομο γίνονται όλα

  2. Λαυρέντης

    Τώρα που διαβάζω τα «αυθόρμητα» σχόλια, θυμήθηκα το υπέρλαμπρο και λειτουργικό μέγαρο που διατηρούσε για ανάλογες κοινωνικές υπηρεσίες ο Τραπεζιώτης όταν ήταν κοινοτάρχης Καινούργιου Τριχωνίδας αλλά με ύφος Ρούντολφ Τζουλιάνι. Παιδιά ούτε εγώ κρατιέμαι! Περιμένω σαν τη χήρα στο κρεβάτι τις εκλογές να αποκτήσουμε και μεις συριζαίο δήμαρχο. Να πάρουμε μια ανάσα (χωρίς γραβάτα) βρε αδελφέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.