Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» απαντά η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» απαντά η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Υπογραμμίζει πως «οι εμπνευστές και καθοδηγητές των επιθέσεων είναι γνωστοί και έχουν ονοματεπώνυμο»

1 (1)

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του site protothema.gr σχετικά με το πόρισμα  που συνέταξαν οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, για τα πεπραγμένα στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το οποίο  έχει ήδη διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Σήμερα η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας απάντησε υπογραμμίζοντας πως «οι εμπνευστές και καθοδηγητές των επιθέσεων είναι γνωστοί και έχουν ονοματεπώνυμο».
«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και συνετό θα ήταν όλοι να επιδείξουν υπομονή στην δικαστική κρίση, η οποία μπορεί να αργεί χρονικά, πάντοτε όμως κρίνει με βάση το σύνολο του προσαχθέντος και αποδειχθέντος υλικού και όχι φυσικά με όρους δημοσιότητας και εντυπωσιασμού, όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις που σκανδάλισαν τους πιστούς της Εκκλησίας μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Καταλήγει χαρακτηριστικά πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». «Το πολύπλευρο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ και κατ΄ επέκταση της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι γνωστό και η ευρεία απήχηση και αποδοχή που συναντά μεταξύ των συμπολιτών μας φαίνεται ότι ενοχλεί και πρέπει να αποδομηθεί», σημειώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με αίσθημα πνευματικής ευθύνης απέναντι στους πιστούς, αλλά και προς αποκατάσταση της πραγματικής διάστασης των γεγονότων και την αποφυγή παρανοήσεων, ενημερώνει για τα εξής :
α) Πράγματι στο τέλος του έτους 2016  διενεργήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από εντεταλμένους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών. Οι υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας συνεργάστηκαν άψογα με τους ελεγκτές και παρείχαν κάθε απαιτούμενο έγγραφο και πληροφορία προς επιτέλεση του έργου τους.
β) Το πόρισμα των ελεγκτών κατατέθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και πλέον αναμένουμε την αξιολόγησή του από αυτές. Αφού κληθούμε και  λάβουμε πλήρη γνώση του φακέλου θα απαντήσουμε νομίμως και τεκμηριωμένα επί των όποιων αιτιάσεων, παρέχοντας της απαιτούμενες εξηγήσεις.
γ) Η αποσπασματική επιλογή και δημοσιοποίηση ολίγων γραμμών από ένα πολυσέλιδο πόρισμα είναι κατακριτέα και καθόλου τυχαία, ενώ συνάμα είναι προφανές ότι αποσκοπεί όχι φυσικά στην ενημέρωση, αλλά αντίθετα στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και των πιστών. Οι εμπνευστές και καθοδηγητές των επιθέσεων είναι γνωστοί και έχουν ονοματεπώνυμο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και συνετό θα ήταν όλοι να επιδείξουν υπομονή στην δικαστική κρίση, η οποία μπορεί να αργεί χρονικά, πάντοτε όμως κρίνει με βάση το σύνολο του προσαχθέντος και αποδειχθέντος υλικού και όχι φυσικά με όρους δημοσιότητας και εντυπωσιασμού, όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις που σκανδάλισαν τους πιστούς της Εκκλησίας μας.
δ) Ως γνωστόν «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Το πολύπλευρο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ και κατ΄ επέκταση της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι γνωστό και η ευρεία απήχηση και αποδοχή που συναντά μεταξύ των συμπολιτών μας φαίνεται ότι ενοχλεί και πρέπει να αποδομηθεί.
Προσδοκώντας στην Ανάσταση και στη δικαίωση, θα διαβούμε κάθε δύσβατο δρόμο, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού, αλλά και στην αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ,ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!

  ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕ ΡΟΜΦΑΙΑ!!!!!!

 2. Αγρινιώτης

  Έτσι έγινε και με το Βατοπέδι. Χαλάσανε τον κόσμο κάποιοι δημοσιογράφοι & πολιτικοί, κατάφεραν να βάλουν για λίγο στη φυλακή και τον ίδιο τον ηγούμενο.
  Τελικά όμως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Άπαντες αθώοι.
  Το ίδιο, λογικά, θα συμβεί κι εδώ. Ο δέσποτας είναι πιο καθαρός κι απ’ τον ήλιο! Εμείς οι Αιτωλο-ακαρνάνες τον ξέρουμε τόσα χρόνια.

 3. Ανώνυμος

  ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΡΜΥΘΕΝΙΑ ΖΩΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Ομωνυμος

  … Τι ειναι πιο ευκολο: να αρνηθει καποιος την υπαρξη του Χριστου η να δηλωνει αθεος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.