Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Απεργιακή απάντηση στο «νόμο – έκτρωμα» για τα εργασιακά οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Απεργιακή απάντηση στο «νόμο – έκτρωμα» για τα εργασιακά οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Για την πρώτη «απεργιακή απάντηση στο νόμο – έκτρωμα» για τα εργασιακά κινητοποιούνται πυρετωδώς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου και τα Σωματεία μέλη του που δίνουν αγωνιστικό ραντεβού σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Ο απεργιακός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς περιλαμβάνει και άλλες δράσεις και σε αυτό το πλαίσιο σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου παραχωρήθηκε συνέντευξη με θέμα τις εξελίξεις στα εργασιακά, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά θέματα αλλά και τις διεκδικήσεις στην Υγεία.

Στη συνέντευξη Τύπου έλαβαν το λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής και ο εκπρόσωπος του Σωματείου ΠΕΤ –ΟΤΕ Αιτωλοακαρνανίας Μάκης Σαμαράς ενώ παρέστη και η Πρόεδρος του Σωματείου καθαριστών-καθαριστριών Αγρινίου Σοφία Σαμαντά

Με το σύνθημα «Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!» της φετινής Πρωτομαγιάς το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου οργανώνει τις δράσεις του κάνοντας λόγο για «νομοσχέδιο έκτρωμα» που ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. Αυτό τόνισε στην συνέντευξη ο κ. Κατσιγιάννης.

Το γεγονός πως η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου έχει προκαλέσει αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου που σημειώνει πως «η 1η η Μάη είναι μέρα μνήμης , μέρα πάλης , μέρα διεκδίκησης της εργατικής τάξης παγκόσμια.Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ , μέρα αγώνα , δεν είναι αργία».

«135 χρόνια μετά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο έκτρωμα εκτός από τους περιορισμούς που βάζει στη συνδικαλιστική δράση , στο ασφαλιστικό , στα εργασιακά , επιβάλει και τη 10ωρη εργασία νομοθετημένα και την κατάργηση των υπερωριών . Καταργώντας το 8ωρο , τις Συλλογικές Συμβάσεις καθώς και βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, σκοπό έχει να δώσει τελειωτικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην ύπαρξη των συνδικάτων, για να μπορούν ελεύθερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι να περνούν τα σχέδιά τους χωρίς αντιστάσεις», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου .

«Οργανώνουμε την πάλη μας κλιμακώνοντας τις μέχρι τώρα δράσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού με την εξέλιξη της πανδημίας, που έκλεισε ένα χρόνο .Σημαίνουμε συναγερμό ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να φέρει σε ψήφιση στη Βουλή με το νομοσχέδιο έκτρωμα και απαντάμε μαζικά, μαχητικά με απεργία ,όταν τολμήσει να το φέρει για ψήφιση», σημειώνει .

Πέραν τις απεργιακής συγκέντρωσης προγραμματίζονται εκδηλώσεις – εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς ενώ την Τετάρτη 5 Μαΐου και ώρα 9:00 μ.μ. θα λάβει χώρα εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Αγρινίου με θέμα «ένας χρόνος πανδημίας και οι δράσεις του Ε.Κ.Α. στην περιοχή». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βίντεο, ποιήματα, ομιλία, καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το Σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων καλώντας σε  μαζικό αγωνιστικό – ταξικό  «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση «για να τιμήσουμε το φετινό  γιορτασμό της 1ης του Μάη και να δώσουμε  μια πρώτη απάντηση στις μεθοδεύσεις  της κυβέρνησης,  που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή νομοσχέδιο έκτρωμα, που βάζει ταφόπλακα  σε ότι έχει απομείνει από εργασιακά- ασφαλιστικά- συνδικαλιστικά δικαιώματα».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.