Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Αποκαλύψεις για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αιτωλοακαρνανία

Αποκαλύψεις για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αιτωλοακαρνανία

brethike-xwros-gia-ti-filoksenia-prosfugwn-stin-athina.w_lΕρωτηματικά προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο τέσσερα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι στα υπόψιν για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων.
Η περίπτωση της Παλαίρου δεν αναφέρεται αλλά η εφημερίδα επικαλείται επίσημα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού που αποτυπώνουν αναλυτικά σε ποιες περιοχές ετοιμάζονται να ανοίξουν 40 νέοι καταυλισμοί (hot spots).
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, το υπουργείο Άμυνας μελέτησε χώρους που κρίθηκε πως προς το παρόν δεν πληρούν τα κριτήρια. Αυτοί είναι κοντά στη Στάνο Αμφιλοχίας (προφανώς το στρατόπεδο του Άγριλου) και το αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Αντιθέτως, δύο δομές που θα λειτουργήσουν θα είναι η μία στην περιοχή του Αγρινίου και η άλλη λίγο έξω από τη Νάυπακτο.
Οι χώροι δεν συγκεκριμενοποιούνται στο δημοσίευμα, ωστόσο είναι γνωστό πως για το Αγρίνιο έχουν πέσει στο τραπέζι πολλές περιπτώσεις είτε με τη μορφή προτάσεων, είτε με τη μορφή σεναρίων. Σημειωτέον πως ο χάρτης δεν περιλαμβάνει σημείο της Αχαϊας…
Όπως και να έχει, το βέβαιο είναι πως η υπόθεση των hot spots θα επανέλθει με ένταση στο προσκήνιο.

eggr02

eggr01

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  HOT SPOT ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ+ΑΝΤΑΡΣΥΑ+ΚΚΕ!!

  Οι αλληλέγγυοι στην πόλη μας είναι πολλοί και θα χαρούν να φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες!

  Μάλιστα, προτείνω οι δομές να γίνουν κοντά στις συνοικίες που το ποσοστό του Σύριζα ήταν μεγάλο, ώστε να δεχτούν περισσότερη αγάπη…

  ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ!!

 2. ΤΗΟ

  ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.